KARRIERE

Ergo Group skal slankes

Ergo-sjef Per Andersen arbeider med kutt i driftsdivisjonen for å gi EDB Business Partner tøffere konkurranse.

27. aug. 2003 - 11:41

digi.no kan avsløre at Ergo Integration, driftsdivisjonen i Norges nest største IKT-selskap, skal effektiviseres.

Av de rundt 2000 ansatte i IT-giganten, jobber 660 i kjernedivisjonen Ergo Integration. I motsetning til hva navnet kanskje tilsier, selger denne divisjonen driftstjenester til særlig offentlig sektor og ikke minst sin eier Posten. Det er i Ergo Solutions selskapets konsulent og integrasjonstjenester ligger.

Informassjonssjef Wibecke Brusdal bekrefter slankeplanene overfor digi.no.

- EDB Business Partner, hovedkonkurrenten til Ergo Integration, har vært igjennom kostandskutt og nå må vi følge opp for å bli mer konkurransedyktige. For tiden er kundene mindre intesssert i teknologi og mer opptatt av pris og gevinst, sier Brusdal til digi.no.

- Målet med denne omstillingen er at vi skal være den mest kostnadseffektive IKT-leverandøren/driftsleverandøren. For å kunne tilby kundene våre forretningsmessig gevinst, er vi nødt til å tilpasse kostnadsnivået og organisasjonen i forhold til markedet. Dette er vondt og vanskelig for både medarbeiderre og ledere, men er helt nødvendig for å sikre arbeidsplasser over tid, sier Geir Olav Nistad, administrerende direktør i ErgoIntegration.

Hvor mye Ergo planlegger å spare eller når kuttene skal skje vil ikke Ergo kommentere. Men Brusdal bekrefter overfor digi.no at man både diskuterer lønnskutt og nedbemmaning.

I følge rykter digi.no har mottatt diskuteres det oppsigelser/permitteringer i størrelsesorden 50-150 og/eller lønnskutt på 10 prosent.

- Vi er midt i en prosess der vi diskuterer forskjellige muligheter med fagforeningene, forteller Brusdal. Ingen ting er besluttet. Før vi offentliggjør noen endelige beslutninger, skal vi først informerer de ansatte, understreker hun.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.