Ergo Group skal slankes

Ergo-sjef Per Andersen arbeider med kutt i driftsdivisjonen for å gi EDB Business Partner tøffere konkurranse.

Ergo-sjef Per Andersen arbeider med kutt i driftsdivisjonen for å gi EDB Business Partner tøffere konkurranse.

digi.no kan avsløre at Ergo Integration, driftsdivisjonen i Norges nest største IKT-selskap, skal effektiviseres.

Av de rundt 2000 ansatte i IT-giganten, jobber 660 i kjernedivisjonen Ergo Integration. I motsetning til hva navnet kanskje tilsier, selger denne divisjonen driftstjenester til særlig offentlig sektor og ikke minst sin eier Posten. Det er i Ergo Solutions selskapets konsulent og integrasjonstjenester ligger.

Informassjonssjef Wibecke Brusdal bekrefter slankeplanene overfor digi.no.

- EDB Business Partner, hovedkonkurrenten til Ergo Integration, har vært igjennom kostandskutt og nå må vi følge opp for å bli mer konkurransedyktige. For tiden er kundene mindre intesssert i teknologi og mer opptatt av pris og gevinst, sier Brusdal til digi.no.

- Målet med denne omstillingen er at vi skal være den mest kostnadseffektive IKT-leverandøren/driftsleverandøren. For å kunne tilby kundene våre forretningsmessig gevinst, er vi nødt til å tilpasse kostnadsnivået og organisasjonen i forhold til markedet. Dette er vondt og vanskelig for både medarbeiderre og ledere, men er helt nødvendig for å sikre arbeidsplasser over tid, sier Geir Olav Nistad, administrerende direktør i ErgoIntegration.

Hvor mye Ergo planlegger å spare eller når kuttene skal skje vil ikke Ergo kommentere. Men Brusdal bekrefter overfor digi.no at man både diskuterer lønnskutt og nedbemmaning.

I følge rykter digi.no har mottatt diskuteres det oppsigelser/permitteringer i størrelsesorden 50-150 og/eller lønnskutt på 10 prosent.

- Vi er midt i en prosess der vi diskuterer forskjellige muligheter med fagforeningene, forteller Brusdal. Ingen ting er besluttet. Før vi offentliggjør noen endelige beslutninger, skal vi først informerer de ansatte, understreker hun.

Til toppen