Ergo vil selge stort datterselskap

I følge rykter arbeider Ergo-sjef Per Andersen med et salg av et av sine store datterselskap.

I følge rykter arbeider Ergo-sjef Per Andersen med et salg av et av sine store datterselskap.

Posten og ErgoGroup, Norges nest største IT-selskap, arbeider med å selge en av sine største divisjoner, Ergo Bluegarden, hevder Dagens Næringsliv.

Ergo Bluegarden drifter lønn og personalsystemer for en rekke kunder, men Posten er selskapets største kunde og selskapet jobber med å få fornyet kontrakten med Posten. Det er ukjent hvorfor ErgoGroup skulle ønske å selge akkurat dette datterselskapet.

Ergo-sjef Per Andersen har nylig gjennomført en del kutt, men Bluegarden har etter hva digi.no kjenner til ikke vært berørt.

    Les også:

Meglerselskapet DnB Markets har priset Ergo Bluegarden til 350 millioner kroner. Selskapet omsatte for 322 millioner kroner i fjor og fikk et resultat før skatt på 31,5 millioner kroner.

Uansette prissetting, kan det bli vanskelig å finne en kjøper. Størrelsen på Bluegarden reduserer antall mulige kandidater og to av de mulig er trolig ikke interessert. EDB Business Partner-sjef Endre Ranges sier til Dagens Næringsliv at Bluegarden ikke passer inn i EDBs planer. IBM er heller trolig ikke interessert, selskapet solgte sin lønn- og personalvirksomhet nettopp til Bluegarden.

Dermed gjenstår det aktører som TietoEnator og WM-data.

Til toppen