KARRIERE

ErgoGroup kutter kraftig i drift-staben

ErgoGroup overtok Ementors driftsvirksomhet i oktober. Nå kommer kuttene.

13. des. 2005 - 12:29

Det ble ErgoGroup som kjøpte opp Ementors driftsvirksomhet i oktober, og digi.no spådde da om snarlige kutt.

210 ansatte fra Ementor flyttet over.

Ettersom Ergo sannsynligvis sitter på mye av de samme systemene og kompetansen som Ementor har, skrev digi.no at det lå an for kutt i Ementors drifts-stab.

I dag bekrefter ErgoGroup kutt i staben. 100 personer må gå.

Kuttene skjer ikke bare i den tidligere Ementor-staben, de er omtrent jevnt fordelt mellom nye og eksisterende ansatte, forteller informasjonssjef Wibecke Brusdal til digi.no.

I en pressemelding blir det forklart at: ErgoGroup gjennomfører samordning og restrukturering av virksomheten. Oppkjøp og innfusjonering av enheter, samt større outsourcingskontrakter gir ErgoGroup mulighet til å ta ut skalafordeler som vil gi økt konkurransekraft.

Da ErgoGroup tidligere i år offentliggjorde kjøpet av blant annet Ementors outsourcingsvirksomhet og innfusjonering av datterselskapet ErgoRunit, ble det lagt vekt på behovet for å samordne tjenesteproduksjonen.

Oppkjøpet tilfører ErgoGroup nye kundekontrakter som gir økt volum til produksjonsapparatet med skalafordeler som resultat. Samtidig betyr samordning av virksomhetene at det oppstår overlapp og overtallighet i de enheter som berøres. Derfor har ErgoGroup i dag varslet de ansatte om overtallighet for i størrelsesorden 100 ansatte.

Restruktureringen er planlagt gjennomført i løpet av januar 2006.

- Det er trist for de som blir berørt, men heldigivis er stillingsmarkedet for IT-folk godt om dagen, noe som øker sjanense for at man får seg jobb fort igjen, sier Brusdal til digi.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.