ErgoGroup med lavere resultat

Den driftsgiganten ErgoGroup og Terje Mjøs øker omsetningen i første halvår, men driftsresultatet faller.

Den driftsgiganten ErgoGroup og Terje Mjøs øker omsetningen i første halvår, men driftsresultatet faller.

Posten og dermed det Posten-eide ErgoGroup konsulent og drifts-selskapet ErgoGroup la i dag frem kvartalstall.

Men fordi ErgoGroup er et heleid selskap, offentliggjør Posten bare nøkkeltall og ErgoGroup kommenterer aldri for eksempel resultat før skatt slik andre aktører gjør. Hvordan det egentlig går med selskapet er det dermed uklart, for selskapet oppgir ikke andre for eksempel finanskostander eller avskrivninger.

"ErgoGroups driftsinntekter øker med 33 millioner kroner i første halvår, sammenlignet med fjoråret, noe som i hovedsak skyldes vekst innen drifts- og konsulenttjenester. Driftsinntektene etter første halvår er 1.294 millioner kroner.

Driftsresultat før avskrivninger er 160 millioner kroner i første halvår 2005, mot 202 millioner kroner i samme periode i fjor, melder selskapet.

"Resultatet i første halvår er belastet med omstillingskostnader knyttet til samordning av funksjoner og lokasjoner i forbindelse med innfusjoneringen av datterselskapene. En stor del av disse kostnadene er relatert til avvikling av det tidligere hovedkontoret til ErgoEphorma i Kristiansand," skriver ErgoGroup i sin pressemelding.

- I løpet av første halvåret signerte vi kontrakter for større verdier enn noen annet halvår hittil, blant annet med 1881, Gjensidige, Vital og TietoEnator/If, Helse Vest, forteller Wibecke Brusdal, informasjonssjef i ErgoGroup til digi.no.

Til toppen