AVTALER & KONTRAKTER

Ergogroup skal ikke lage sitt eget intranett

Posten og deres datterselskap Ergogroup skal få nytt intranett, laget av en konkurrent til Ergogroup.

14. nov. 2005 - 13:51

Posten er en av Norges virkelig store IT-kunder, men tidligere gikk alle kontrakter automatisk til deres egen IT-avdeling, selv etter at denne IT-avdelingen ble skilt ut som et eget selskap.

Men dette ble urettferdig etterhvert som Posten/SDS byttet navn til Ergogroup og konkurrerer om kontrakter i det åpne markedet. Myndighetene og Konkurransetilsynet har derfor tvunget Posten til å gjennomføre reelle anbud.

Dette derfor ekstra spennende da Posten i juni utlyst en ny anbudskonkurranse på å få laget et nytt, svært avansert intranett. For det er ikke bare Posten, men også deres datterselskaper, deriblant Ergogroup, som skal bruke systemet.

Hele 35 aktører meldte sin interesse for Posten, men alle utenom seks ble dømt for små. Så ble to kastet ut og nå er det altså fire som kjemper om kontrakten. Det er Bekk, Bouvet og Ementor som forsøker å kapre kontrakten ErgoGroup har i dag.

Og rett før helgen kom avgjørelsen som ble et prestisjenederlag for Ergogroup. For Posten har valgt Bouvet.

- Bouvets tilbud var det mest fordelaktige for oss, etter en totalvurdering av både løsning, referanser fra tilsvarende leveranser, og økonomi. Nå gleder vi oss til å fortsette utviklingen av et nytt, fremtidsrettet intranett", sier Elisabeth Gjølme, informasjonsdirektør i Posten Norge AS.

Prosjektet er svært omfattende, for Posten har allerede et avansert intranett som ikke bare sprer informasjon fra sentralt hold. Systemet er et omfattende system for samarbeid, for alle de 12.000 ansatte i Posten, Ergo og andre Posten-eide selskaper kan publisere.

Det nye systemet skal være den primære arbeidsflaten til disse 12.000 ansatte. Herfra skal de bruke samarbeid i grupper, bruke Office og sentral-arkivere alle dokumenter og søke. Systemet skal gi Posten et dokumentflyt og være det nye grensesnittet for alle dagens fagsystemer, for eksempel kundebehandling og fraktadminstrasjon.

Posten har som mål å ha det nye intranettet på luften i løpet av våren 2006.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.