KARRIERE

Ergogroup tviler på hjelp fra lavkost-land

EDB kjøpte seg lavkost-hjelp, men Terje Mjøs og Ergo Group tror ikke det vil gi så mye.

6. feb. 2007 - 11:03

Konsulentselskaper forteller at de nesten er utsolgt og at det vil gå ut over kunder som ikke får tilgang på ressursene de trenger for å gjennomføre sine prosjekter. De store selskapene, og noen mindre aktører, satser på å løse problemet gjennom å benytte seg av ressurser i lavkostland i Øst-Europa eller i India.

Blant annet sier CSC-sjef Per Kristian Nause sier rett ut at de som ikke kan levere slike lavkostressurser, vil få problemer.

- Hvis du bare har norske ansatte nå, vil du ha problemer med både kunne si ja forespørsler og få tilslag til nye store kunder. Du blir for dyr og klarer ikke å skaffe nok nye norske hoder til å kunne levere, uttalte CSC-sjef Per Kristian Nauste til digi.no tidligere denne uken.

    Les også:

Etter at EDB kjøpte det ukrainske selskapet Infopulse seg kompetanse i Ukraina, er det Postens heleeide datterselskap Ergo Group som står som den store outsideren uten kapasitet i lavkostland.

Er man enig med Nauste, er det en stor aktør som er mest utsatt etter at EDB skaffet seg hjelp i Ukraina og det er hovedkonkurrenten Ergogroup, eid av Posten:

digi.no tok kontakt med Terje Mjøs for å høre om også Ergo Group ser seg nødt til å skaffe seg kapasitet fra lavkostland. Og mye tyder på at Ergogroup ser problemet og jobber med saken, men om de bare utreder eller er i gang med letingen etter en partner eller oppkjøpskandidat vil ikke topp-sjef Terje Mjøs kommentere.

- Vi vurderer den delen av virksomheten også, men har ikke noe konkret å si om det nå, sier Mjøs til digi.no.

Han vil ikke kommentere om dette står høyt på selskapets agenda eller om det er et ikke-tema for ledelsen.

Isteden gjør han et poeng av at tjenesteutsetting til lavkostland kanskje egner seg mer for virkelig store prosjekter og at det kanskje ikke er like aktuelt for Ergo Groups mange prosjekter som har en ramme på under 50 millioner kroner.

- De virkelig store prosjektene er det ikke så mange av, sier Mjøs.

Mjøs fremhever også at det ikke er alle typer oppgaver som egner seg for tjenesteutsetting til lavkostland.

I motsetning til blant annet Bekk og EDB, som til Computerworld uttalte at det kan bli vanskelig for dem å få på plass nok ressurser til eventuelle nye prosjekter, sier Mjøs at Ergo Group ikke har opplevd det som noe problem å bemanne sine prosjekter.

- Vi har ikke akkurat slitt med å ta på oss nye kontrakter det er fortsatt mulig å bemanne de prosjektene vi får, sier Mjøs til digi.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.