Ericsson bygger ut 2G/3G i Kina

Signerer milliardavtaler med landets største operatører.

Ericsson-sjef Hans Vestberg signerer, sammen med visepresident Liu Xiangdong i China Mobile (til venstre) og styreformann Chang Xiaobing i China Unicom (til høyre).
Ericsson-sjef Hans Vestberg signerer, sammen med visepresident Liu Xiangdong i China Mobile (til venstre) og styreformann Chang Xiaobing i China Unicom (til høyre). (Bilde: Ericsson)

Signerer milliardavtaler med landets største operatører.

Ericsson melder at de har underskrevet rammeavtaler med to ulike kinesiske mobiloperatører, China Mobile og China Unicom. Avtalene er verdt henholdsvis 1 milliard og 800 millioner dollar.

Avtalen med China Mobile gjelder utstyr for å utvide kapasiteten i GSM-nettet. Hensikten er gradvis å få hele nettet over på Internett-protokollen IP, altså gjøre den pakkesvitsjet i stedet for linjesvitsjet.

Avtalen med China Unicom gjelder utstyr for å implementere raskere 3G, nærmere bestemt HSPA Evolution. Kapasiteten skal også utvides, med tanke på økt bruk av mobilt bredbånd.

Begge avtalene skal implementeres i løpet av året.

Avtalene gjenspeiler Ericssons stadig økende engasjement i Kina. I fjerde kvartal var Kina Ericssons nest største marked, etter USA.

Ifølge Ericsson har 99 prosent av den kinesiske befolkningen mobildekning. Tallet på mobilabonnementer økte med 106 millioner i løpet av 2009, til 747 millioner. Det svarer til en penetrasjonsrate på 56 prosent. Ericsson ser fram til fortsatt sterk vekst i antall mobilabonnenter i Kina.

    Les også:

Til toppen