BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ericsson-kontrakter for 9.5 mrd i juli

Ericsson fortsetter å sope inn milliardkontrakter. Fredag ettermiddag var en ny rammeavtale verdt 150 millioner dollar i havn. Dermed har det svenske telekomselskapet inngått nettutbyggingskontrakter for over 9,5 milliarder kroner så langt i juli.

Øystein Kvistad
28. juli 1997 - 12:41

Ericsson skal levere radiobasestasjoner, svitsjeutstyr og tjenester til tyrkiske Turkcell til en samlet verdi av 1,136 milliarder kroner. Leveranser og installasjon starter i løpet av 1997 og vil vare fram til midten av neste år.

Turkcell er den største GSM-operatøren i Tyrkia og har vært i kommersiell drift siden februar 1994. Selskapet har i skrivende stund nærmere 890.000 abonnenter og en markedsandel på omlag 85 prosent. Turkcell har inngått kommersielle trafikkavtaler med 88 operatører i 57 land, og selskapets GSM-nett er rangert blant de fem største i Europa. Globalt ligger Turkcell på en sterk syvendeplass med hensyn til abonnementsbase og veksthastighet.

Fredagens rammeavtale med Turkcell avsluttet en eksepesjonelt sterk uke for Ericsson. Tirsdag undertegnet Ericsson kontrakter med de to brasilianske teleselskapene Telecomunicacoes do Parana SA (Telepar) og Companhia Riograndense de Telecomunicacoes (CRT) verdt henholdsvis 1,23 milliarder og 1,1 milliarder norske kroner.

Onsdag la så Ericsson fram et rekordsterkt overskudd for første halvår på 6,1 milliarder svenske kroner - over én milliard bedre enn markedet hadde ventet.

Og torsdag kom meldingen om at Ericsson hadde inngått en intensjonsavtale med amerikanske BellSouth Mobility Inc. om leveranser av infrastruktur til BellSouths D-AMPS 1900-system i Alabama, Florida, Georgia, Louisiana og Mississippi til en samlet verdi av 200 millioner dollar, eller vel halvannen milliard kroner.

Dermed har Ericsson, etter digis beregninger, bare i juli inngått 11 større eksportkontrakter til en samlet verdi av over 9,5 milliarder norske kroner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.