Ericsson og Sony forener sine mobilkrefter

Ericsson har ikke gitt opp kampen mot Nokia. Nå slår selskapet sammen sine krefter med Sony for å lage mer sexy telefoner.

Ericsson har ikke gitt opp kampen mot Nokia. Nå slår selskapet sammen sine krefter med Sony for å lage mer sexy telefoner.

Både Ericsson og Sony bekrefter forhandlingene om å slå sammen mobiloperasjonene til de to selskapene. Begge selskapene har slitt mot sine lokale konkurrenter, henholdvis Nokia og diverse japanske produsenter.

Analytikere mener at de to selskapene passer bra sammen. Ericsson har et distribusjonsnettverk Sony trenger, mens Sony har design-evner som passer bra, og en posisjon i det tidlige japanske 3G-markedet. Bildet over viser en av Sonys mulige fremtidige mobiltelefoner.

Til tross for at selskapet har vært verdensleder på en rekke konsumentprodukter har ikke Sony fått sving på sine mobiltelefoner, og trakk seg i 1999 blant annet ut av USA. Sonys mobiltelefoner er heller ikke i salg i Norge.


Ericsson sliter som kjent tungt, og har sagt opp store deler av staben etter å ha outsourcet produksjonen.

Det nye selskapet vil få en samlet internasjonal markedsandel på 12 prosent, mot Motorolas 15 prosent og Nokias 31 prosent. Avtalen skal være neste ferdigforhandlet og kan kanskje annonseres allerede neste uke, forteller selskapene.

Til toppen