BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ericsson og Telia tar Brasil

Ericsson har signert en avtale verdt 2,7 milliarder kroner som gjelder leveranser til et mobilnett som det Telia-ledete konsortiet Tess skal bygge ut i den brasilianske delstaten Sao Paulo.

Frode Eriksen
30. mars 1998 - 17:21

Ericsson skal levere et D-AMPS IS-136-nett til Tess-konsortiet der Telia sitter med en eierandel på 49 prosent.

Telia-gruppen fikk lisensen i forrige uke etter en kjennelse fra Brasils høyesterett og gjelder for delstaten Sao Paulo unntatt byen med samme navn, men det er likevel nok kunder å ta av. 18 millioner innbyggere bor i dette området, og allerede er 600.000 mobilkunder i sving med sine terminaler.

Brasil har utviklet seg til å bli et av Ericssons bedre markeder. Bare i fjor omsatte Ericsson for ti milliarder kroner i landet og satt igjen med en gevinst på 1,85 milliarder svenske kroner, ifølge Dagens Industri.

Utbyggingen av mobilnett i de ti områdene som Brasils telemyndigheter har delt landet inn i, er i full gang. Tildelingsprossessen skjer etter auksjonsprinsippet og fortsetter i morgen etter i langt tid å ha ligget på is mens domstolene har behandlet Tess' anke på at de ble ekskludert fra lisensen på grunn av en skrivefeil.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.