BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ericsson øker - Nokia taper

Den nye mobiltelefongiganten som Philips og Lucent etablerer til høsten, har ambisjoner om å bli verdens tredje største mobiltelefonprodusent i år 2000. Konsernsjef Mike McTighe spår vinnere og tapere i mobiltelefonstriden.

Frode Eriksen
23. juni 1997 - 12:34

McTighe, leder Philips Consumer Communications, som er Philips mobiltelefonavdeling, og sier til Dagens Industri at Nokia vil miste markedsandeler til fordel for Ericsson, mens Motorola vil stå på stedet hvil de neste årene.

Han sier at Nokia ikke har presentert nye modeller på ett år, i motsetning til Ericsson og Motorola.

- Nye modeller er alfa og omega i denne bransjen, konstaterer McTighe, som også mener at Nokias kostnader med å produsere telefoner er høyere enn Ericssons, Motorolas og Philiphs'.

McTighe er en av fire ledende Motorola-folk som ble hentet til Phillips i 1995 da selskapet bestemte seg for å bygge opp en egen mobiltelefonenhet. Philips har også hentet nøkkelpersoner fra Nokia, men ingen fra Lund i Sverige, der Ericssons mobiltelefoner blir til.

Phillips vil bli en av de tre store i år 2000. I dag har de tre største mobiltelfonprodusentene Ericsson, Motorola og Nokia 60 prosent av markedet og et salg på 40 millioner telefoner i 1996.

Philips presenterer sin første produktnyhet over sommeren med verdens minste mobiltelefon, kalt for Genie. Neste år kommer selskapets første telefon basert på den amerikanske mobiltelefonstandarden CDMA.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.