Ericssons toppsjef har fått sparken

Administrerende direktør Hans Vestberg i Ericsson forlater stillingen sin med umiddelbar virkning.
Administrerende direktør Hans Vestberg i Ericsson forlater stillingen sin med umiddelbar virkning. (Bilde: NTB Scanpix)

Administrerende direktør, Hans Vestberg, må gå fra stillingen sin i Ericsson med umiddelbar virkning. Det skriver Aftonbladet.

Ifølge E24 har den svenske teknologilederen fått sparken fra stillingen.

Vestberg har jobbet i selskapet i 28 år, hvorav han har fungert som administrerende direktør de siste sju årene.

– Styret har besluttet at tiden er inne for en ny leder å drive den neste fasen i Ericssons utvikling. Vestberg har ledet selskapet i syv år gjennom viktige teknologiske og forretningsmessige forandringer. Han har vært veldig viktig for etableringen av nøkkelkunder over hele verden, og hans lederskap og energi har inspirert ansatte og ledere i hele Ericsson. 

Aksjen har steget med fem prosent

Det sier styreleder, Leif Johansson, i en pressemelding det svenske mobilselskapet har sendt ut mandag morgen.

Ifølge E24 har aksjen til Ericsson steget med over fem prosent etter at avgangen til Vestberg ble kjent.

Finansdirektør Jan Frykthammer - som har vært i selskapet siden 1991 -  tar over Vestbergs rolle inntil man har funnet en ny leder. 

Ifølge E24 har selskapet fått mye pepper i de siste. De er blant annet mistenkt for korrupsjon av amerikanske myndigheter.

50 millioner i privatfly

Også den administrerende direktøren har vært i hardt vær. Den tidligere svenske teknologilederen skal ha flydd privatfly for 50 millioner korner i året da han fortsatt var administrerende direktør for selskapet. 

Ericsson har også gått på en økonomisk smell i år i form av at de har tapt 24 prosent av nettoinntektene sine i løpet av årets andre kvartal. 

Det har ført til at svenskene har sett seg nødt til å gjennomføre et kutt på 53 milliarder svenske kroner for å sikre at profitten kommer tilbake på ønsket nivå, skriver Børsen.dk.

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Til toppen