Ericsson tar ladegrep i kreativ piratjakt

Ericsson tar bokstavelig talt ladegrep overfor produsenter av piratutstyr til selskapets mobiltelefoner.

Ericsson tar bokstavelig talt ladegrep overfor produsenter av piratutstyr til selskapets mobiltelefoner.

Ericsson har tidligere signalisert at selskapet akter å verne om sine patent- og designrettigheter med nebb og klør. Og svenskene holder det de lover: Nå lanserer selskapet en løsning som gjør at Ericssons telefoner selv detekterer hvorvidt batteriet som benyttes på terminalene er originalvare eller ikke.

Dersom telefonen finner ut at du har kjøpt ekstrabatteriet av et eller annet lugubert merke på nærmeste bensinstasjon, vil batteriet lades med bare halve hastigheten sammenliknet med originalbatteriet...

Poenget?

Vel, Ericsson hevder selv at deres produktkvalitet og -kontroll er vesentlig bedre enn det de såkalte piratprodusentene opererer med. Så selv om du må betale mer for et originalt Ericsson-batteri enn for en kopi av originalen, mener Ericsson at telefonens (gjennomsnittlige) levetid vil bli vesentlig forlenget dersom alle holder seg til originial vare.

For å vise at de mener alvor, har Ericsson-ansatte flydd veggimellom på årets CeBIT-messe i Hannover for å sjekke om det er produsenter av piratutstyr til stede. Og dem er det mange av: I løpet av de fire første messedagene har Ericsson sendt ut anslagsvis 50 skriftlige advarsler til over tjue produsenter som ulovlig har benyttet Ericssons logo på sine produkter, eller som bryter med Ericssons designrettigheter.

- CeBIT er et utmerket sted å identifisere selskaper som markedsfører piratprodukter eller benytter vår beskyttede varemerke på ulovlig måte, sier Ericssons "vaktbikkje" i varemerkespørsmål, Niclas Almgren.

- Vi vil følge opp våre observasjoner og tiltak på årets CeBIT-messe for å se hvorvidt vi senere er nødt til å gå til rettslige skritt, sier Almgren.

Til toppen