BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ericssonaksjen kneler etter fremtidsvisjon

Konsernsjef i Ericsson, Kurt Hellström, bidro til et dramatisk fall i verdien på Ericsson etter en presentasjon av Ericssons framtidsutsikter i London tirsdag.

Frode Eriksen
4. sep. 2001 - 12:42

Umiddelbart falt aksjeverdien med nær 10 prosent. Årsaker er Hellströms kommentarer i forbindelse med ett presse- og analytikertreff i London tirsdag.

Foruten at Ericssons to siste mobiltelefoner ble lansert ( les om den nye T65), sa Hellström blant annet at ingen kan si når det blir slutt på nedgangen, og at flere oppsigelser kan bli nødvendig for å skaffe lønnsomhet i Ericsson. Dette gav seg umiddelbart utslag på Ericssons aksjekurs som sank med nesten 10 prosent tirsdag formiddag.

Ericssonsjefen var slett ikke optimistisk, og sa han så økonomisk nedgang i alle markeder, med ett unntak; I Kina utvikler markedet seg fremdeles positivt, sammen med Japan. Nedgangen har dessuten skutt fart i Latin-Amerika..

I en pressemelding sier Hellström at selskapet fortsetter med sin spare- og rasjonaliseringsplan, og sier at han tror på lysere tider på sikt. - Antall mobilkunder øker med mellom 50 og 60 millioner i kvartalet. Nå starter GPRS, og Hellström sier at han tror volumet her kommer i høst og neste år, og erstattes av volumleveranser til 3G mobilnett, først i 2003.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra