ERP-hoste rammer Oracle-kunde

Nytt ERP-system er ofte smertefullt, og denne ganger gjelder det ikke SAP.

Nytt ERP-system er ofte smertefullt, og denne ganger gjelder det ikke SAP.

Et ERP-prosjekt har ofte to priser, en for selve prosjektet, og en for driftsproblemene som følger av nytt system. Det siste året har flere norske selskaper måtte melde om tap knyttet til nytt ERP-system, og så langt har det meste dreid seg om SAP, både for Komplett, Expert og Ementor.

Nå må VVS-distributøren Onninen melde seg på i klubben. Dette er en stor finsk distributør av VVS og El-løsninger, med 350 ansatte i Norge og omsetning i fjor på nesten to milliarder kroner.

Tre måneder etter at nytt system er implementert har de fremdeles problemer med både stabilitet og kapasitet, melder Finansavisen.

På sin hjemmeside beklager de problemene overfor sine kunder.

- Feil etter feil blir rettet, men vi må innse at det er et komplekst system med veldig mange kroker og svinger innebygget. Vi forstår at du kanskje er frustrert nå, men når vi har fått dette på plass så får vi et verktøy som gjør at Onninen kan bli en enda bedre og mer effektiv samarbeidspartner for deg, skriver selskapet.

Selskapet vil ikke love noen dato for når de kan friskmeldes. For Komplett tok det omtrent et år å komme helt på skinner, ifølge finansdirektør i Komplett, Gyrid Skaldeberg. Expert har så langt levert to kvartalsrapporter med SAP-tap, og Ementor måtte forrige kvartal ta 8 millioner i tap på sitt prosjekt fra 2003.

Det vil derfor bli spennende å se om Onninens Oracle-hoste varer kortere eller lenger enn SAPfluensa.

Administrerende direktør Helge Sæthershagen forteller at selskapet ikke kjenner kostnaden, men at de for tiden taper markedsandeler. Kundene får ikke det de skal ha, og faktureringen er et salig kaos.

Han vil ikke skylde på noen for problemene ,og sier prosjektet er et samarbeid mellom tre parter, dem selv Bearingpoint og Oracle. Prosjektet er styrt fra Finland, så norske Oracle er ikke involvert.

Sæthershagen sier til Finansavisen at han trodde alt var forberedt, men at han ville jobbet mer med å forberede organisasjonen.

Øystein Jåtog-Rød i SAP Norge har tidligere hevdet at andre ERP-leverandører har problemer med nye prosjekter i Norge, uten å ville nevne navn.

Til toppen