AVTALER & KONTRAKTER

Erstatter AMD med Intel i superdatamaskiner

Cray inngår samarbeid med Intel for å lage enda kraftigere superdatamaskiner. Taperen blir AMD.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
29. apr. 2008 - 08:56

Tre av verdens ti kraftigste superdatamaskiner er laget av Cray. Selskapet har i flere år utelukkende benyttet prosessorer fra AMD. Selskapets Opteron-prosessorer hadde lenge et betydelig teknologisk forsprang på sammenlignbare prosessorer fra Intel. Men tidene har skiftet.

I går kunngjorde Cray og Intel et samarbeid som i verste fall kan føre til at AMD taper de prestisjefylte plassene høyt oppe på listen over superdatamaskiner.

De to selskapene har inngått en flerårig avtale om sammen å forske ut ny komponentdesigner for superdatamaskiner, blant annet innen flerkjerne-prosessering og avanserte forbindelsesnettverk. Som et resultat av dette, skal selskapene i løpet av de neste årene utvikle en rekke HPC-systemer - og teknologier (high-performance computing).

Til TG Daily sier Peter Ungaro, toppsjef i Cray, at selskapet planlegger fortsatt bruk av AMD-produkter i eksisterende og framtidige superdatamaskiner. Men dette er basert på en leverandøravtale og ikke en så omfattende avtale som det Intel nå ser ut til å ha fått.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.