BEDRIFTSTEKNOLOGI

ESA kommer til Norge

Neste uke kommer EFTAs overvåkingsorgan, ESA, til Norge for å avklare forholdet mellom Telenor og Teletopia. Telenor beskyldes for maktmisbruk og for å ha hindret telekonkurranse fra Teletopia

Frode Eriksen
22. sep. 1997 - 13:01

Teletopias grunnlegger og daglige leder Robert Hercz har lenge forsøkt å få anledning til å konkurrere med Telenor om flere verdiøkende tjenester, som inkluderer salg av 800-numre. For å kunne tilby denne type tjenester må Teletopia kjøpe en del tjenester som Telenor har enerett på. Den prisen Telenor vil ta for disse tjenestene når Teletopia vil kjøpe, er høyere enn Telenor selv selger de samme tjenestene for til sluttbruker.

Dette mener Teletopia er konkurransevridende og har brakt saken inn for EFTAs overvåkingsorgan, ESA, som nå har kalt de to partene sammen til et møte i Oslo.

- Jeg håper ESA har større evne til å skjære igjennom enn det norske myndigheter har klart, sier Robert Hercz til Aftenposten.

Teletopia mener den norske stat og Telenor har brutt EØS-reglene, ved at likebehandling ikke finner sted og at Telenor misbruker sin dominerende stilling. Konkurransetilsynet i Norge vurderer også teletopias klage mot Telenor.

- Teletopias klage er urimelig. Vi har nå utarbeidet vilkår som er like både for Telenors egne selskaper og for eksterne selskaper, sier Telenors advokat Arne Moland, til Aftenposten.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.