BEDRIFTSTEKNOLOGI

Et Lysglimt av en norsk epost-administrator

Daglig leder Hans Jørgen Lysglimt i runbox.com AS har stor tro på selskapets nye gratistjeneste - et administrasjonsverktøy for epost som er spesielt utviklet for å fungere sammen med mobile enheter.

1. nov. 2000 - 16:01

runbox.com AS har mer eller mindre "sniklansert" tjenesten Runbox Mail Manager (RMM).

Tidlig i oktober slapp de en betaversjon av Runbox Mail Manager, en gratis tilgjengelig epost-håndterer som mellom annet tilbyr lagringsplass på 100 MB, videresending og varsling til mobilpost via SMS, kontinuerlig overvåking av alle oppsatte POP-kontoer, filtre for skreddersydd håndtering av meldinger og en egen ren tekstversjon for mobile enheter med lav overføringshastighet.

Hans Jørgen Lysglimt. <i>Foto:  Mette Randem</i>
Hans Jørgen Lysglimt. Foto:  Mette Randem

- Vi har brukt vel ett år på utviklingen av programvaren, og allerede et par uker etter at vi så smått gikk ut med nyheten har vi fått noen tusen brukere, forteller runbox-gründer Hans Jørgen Lysglimt til digitoday.no.

Lysglimt understreker at selv om eposttjenesten er helt nettbasert så anser han Microsoft Outlook som den viktigste konkurrenten, ikke Hotmail.

- Fremtidens tjenester kommer til å være helt nettbaserte. Nå som Internett blir mer og mer tilgjengelig, er det ikke lenger logisk å oppbevare all sin epost lokalt på en maskin, mener Lysglimt, som har store internasjonale ambisjoner på eget selskaps vegne:

- Vi vil gå aggressivt ut i Norge og Europa med våre eposttjenester, og vi vil levere slike til en rekke større aktører, deriblant har norske LibertySurf inngått en avtale med oss. Siden har vi fått signaler fra LibertySurfs hovedkontor i Frankrike om at RMM "ser interessant ut", sier Lysglimt til digitoday.no.

runbox.com AS opptrer som en ASP-tilbyder og leverer eposttjenester til portaler og ISP-er som så leverer disse tjenestene videre til sine brukere.

Runbox Mail Manager kobler seg opp mot eksisterende epost-kontoer og henter ned epost med intervaller på ned mot 2 minutter. Via tjenestens SMS-varsling kan RMM deretter sende mobilpost-beskjed som SMS når det er kommet nye meldinger på en ekstern, "gammel" konto i tillegg til all vanlig epost.

Også for mobilt Internett
SMS-varsling om ny epost er også innbakt i tjenesten. Gjennom å bruke SMS får brukerne den informasjonen de ønsker, umiddelbart etter at den er blitt sendt til dem.

Runbox Mail Manager har i tillegg et eget rent tekst-grensesnitt som bruker meget lite båndbredde, spesielt tilpasset trådløse enheter. Gjennom å kombinere muligheten til å ha all epost online med muligheten til å enkelt kunne gå inn i innboksen via trådløse enheter, får man tilgang til ikke bare noen, men alle epost-meldinger med for eksempel en Nokia Communicator 9110.

På spørsmål fra digitoday om det er lagt inn ekstra krypteringsmuligheter i RMM, svarer Lysglimt avkreftende.

- Vi jobber med en løsning som skal være klar en gang i løpet av våren 2001, understreker han.

Du kan selv se nærmere på Runbox Mail Manager på adressen www.runbox.com. En ren tekstversjon for mobile enheter finner på mobile.runbox.com (krever registrering på forhånd).

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.