BEDRIFTSTEKNOLOGI

Etablerer forum for åpne videokonferanser

Alle de store konkurrentene til Cisco og Tandberg samler seg.

28. mai 2010 - 08:16

HP, Juniper, Microsoft og Logitech/Lifesize gikk i forrige uke sammen om å etablere et forum for åpne videokonferanser, Unified Communications Interoperability Forum (UCIF). Siden har også Aspect sluttet seg til forumet.

To store aktører innen videokonferanser, Cisco – som nylig fullførte kjøpet av Tandberg – og Avaya, er ikke med i UCIF. De ble bedt på stiftelsesmøtet, men avslo.

Hensikten med UCIF er å sørge for samspill mellom forskjellige aktørers maskinvare, programvare og tjenester innen forent kommunikasjon.

Forumet skisserer fire mulige arbeidsområder:

  • Publisere spesifikasjoner og retningslinjer
  • Definere testmetoder og opprette sertifiseringsordninger
  • Samarbeid med standardiseringsorganer
  • Kontaktpunkt for offentlige myndigheter med reguleringsansvar innen kommunikasjon

Det understrekes at UCIF ikke tar sikte på å sanere fagfeltet med tanke på å opprette én ny og felles standard, men i stedet bygge på eksisterende standarder for å sikre samspill og skape åpenhet. Deltakerne sier samarbeid mellom konkurrenter er den beste måte å oppnå et slikt mål.

I en uttalelse forklarer Avaya, som altså ikke er med i UCIF, at de deltar i flere titalls standardiseringsfora for å bidra til samspill mellom løsninger for videokonferanser og andre former for kommunikasjon, og at de ser på slikt arbeid – som initiativtakerne til UCIF også er med på – som nøkkelen til å skape den interoperabiliteten alle ønsker. Avaya legger til at de har et etablert samarbeid med HP, Polycom, Lifesize og Juniper, at de vil følge med i hvordan UCIF utvikler seg, og at de ikke utelukker en framtidig deltakelse.

En uttalelse fra Cisco trekker fram mange av de samme momentene. De er aktive i mange fora for standardisering og interoperabilitet, og vil vurdere en eventuell deltakelse i UCIF ut fra dette engasjementet. Cisco understreker at de aktivt vurderer medlemskap, men at de som markedsleder må trå varsomt, blant annet fra et juridisk synspunkt. Ellers peker de på at de fikk innbydelsen om å være med i UCIF etter at initiativtakerne hadde bestemt seg for forumets struktur og utpekt dets styre. Det kan følgelig tenkes at Cisco vil være med dersom de får mer innflytelse.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.