EU krever raskt svar fra Google

Må legge alle kortene på bordet innen få uker.

EU krever raskt svar fra Google
Joaquín Almunia er lei av å vente på svar fra Google i det som kan være en av de siste rundene i antitrust-etterforskningen mot selskapet før saken går til domstolene. Bilde: Simon Dawson/Bloomberg via Getty Images / All Over Press

EU-kommisjonens konkurransekommissær, Joaquín Almunia, er ikke fornøyd med innrømmelsene Google har kommet med i striden om selskapets søketjeneste. Google har i to omganger foreslått endringer, men selskapets konkurrenter mener disse endringene i beste fall er utilstrekkelige. Konkurrentene mener at Google blant annet utnytter selskapets markedsmakt i søkemarkedet til å fremheve andre av selskapets egne tjenester på søkesiden, i stedet for tjenester fra konkurrentene. Derfor krever disse økt synlighet i Googles søkeresultater, enda mer enn det Google har foreslått.

Saken har pågått i omtrent tre år.

Ifølge Reuters sa Almunia at han fortsatt venter på et svar fra Google på hans utspill om at selskapet ikke har strukket seg langt nok. Men kommissæren begynner å bli utålmodig. Samtidig kan det virke som at Google ikke er villige til å strekke seg lenger enn det selskapet allerede har gjort.

– Vi trenger mer, ikke i løpet av det neste året, men i løpet av de neste ukene, sa Almunia.

Dersom Google ikke kommer med ytterligere innrømmelser, risikerer selskapet rettssak i EU-systemet med en strafferamme på 5 milliarder dollar i bøter.

Les mer om: