FORBRUKERTEKNOLOGI

EU undersøker Microsofts investering i OpenAI

EU har satt i gang innledende undersøkelser av Microsofts investering i ChatGPT-utvikleren OpenAI for å sjekke om det er en forkledd fusjon.

Microsoft forpliktet seg i fjor til å investere over ti milliarder dollar i OpenAI. Her er OpenAI-sjef Sam Altman (t.v.) sammen med Microsoft-topp Satya Nadella.
Microsoft forpliktet seg i fjor til å investere over ti milliarder dollar i OpenAI. Her er OpenAI-sjef Sam Altman (t.v.) sammen med Microsoft-topp Satya Nadella. Foto: Barbara Ortutay/AP/NTB
10. jan. 2024 - 07:21

Microsoft forpliktet seg i fjor til å investere over ti milliarder dollar i OpenAI, men har sagt at de ikke har gått inn på eiersiden. EU-kommisjonen har tidligere sagt at de følger utviklingen nøye.

– EU-kommisjonen sjekker om Microsofts investering i OpenAI kan vurderes under EUs fusjonsforordning, sier kommisjonen i en uttalelse.

Microsoft sier at deres samarbeid med OpenAI, inngått i 2019, har fremmet mer innovasjon innen kunstig intelligens (KI) og konkurranse samtidig som begge selskapers uavhengighet er bevart.

– Det eneste som har endret seg nylig er at Microsoft vil ha et styremedlem med observatørrolle og uten stemmerett i OpenAIs styre, sier en talsperson for Microsoft.

Toppsjefen i OpenAI og utvikler av chatGPT Sam Altman under et arrangement ved Münchens tekniske universitet.
Les også

Sam Altman kommer ikke tilbake som toppsjef i OpenAI

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.