FORBRUKERTEKNOLOGI

EU vil beskytte kjøleskapet og bilen din mot nettangrep

– Når det gjelder nettsikkerhet, er ikke Europa sikrere enn det svakeste leddet, sier EU-kommissæren med ansvar for det indre markedet i unionen.

Når «alt» skal være koblet til internett, kan selv kjøleskapet bli en innfallsport for dem som har onde hensikter og ønsker å starte et nettangrep. EU-kommisjonen vil stille større sikkerhetskrav til de som produserer alle de digitale og smarte apparatene vi omgir oss med.
Når «alt» skal være koblet til internett, kan selv kjøleskapet bli en innfallsport for dem som har onde hensikter og ønsker å starte et nettangrep. EU-kommisjonen vil stille større sikkerhetskrav til de som produserer alle de digitale og smarte apparatene vi omgir oss med. Foto: Sara Johannessen MeekNTB
15. sep. 2022 - 12:44

Digitale produkter som biler og smarte kjøleskap må sikres bedre mot mulige nettangrep, foreslår EU-kommisjonen i et nytt lovforslag.

– Når det gjelder nettsikkerhet, er ikke Europa sikrere enn det svakeste leddet. Datamaskiner, telefoner, hvitevarer, digitale assistenter, biler, leker … Hundrevis av produkter som hver og en er et mulig arnested for et nettangrep, sier Thierry Breton, EU-kommissæren med ansvar for det indre markedet i unionen.

Forslaget om gjøre tilkoblede produkter mer motstandsdyktige mot angrep, «vil endre balansen slik at mer av ansvaret legges på produsentene» i stedet for forbrukerne, skriver kommisjonen i en pressemelding.

Alle som produserer varer med digitale elementer for salg i EU, skal ifølge forslaget bli pålagt å sørge for at produktene oppfyller de nye sikkerhetskravene.

Brudd på datasikkerheten koster bedrifter og innbyggere i EU minst 10 milliarder euro i året – rundt 100 milliarder kroner, ifølge tall fra unionen. Ondsinnede forsøk på å forstyrre nettrafikken før til skader for 65 milliarder euro.

Nvidia-sjef Jensen Huang ved selskapets kontorer i Santa Clara i California.
Les også

Slo forventningene: Nvidia omsatte for 26 milliarder dollar

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.