EUnet slukt av Qwest

Det ble i dag kjent at EUnet er kjøpt opp av Qwest Communications International Inc. - Nå står vi sikrere i markedet, sier markedssjef Steffen Hellum i EUnet.

Det internasjonale internett-aksessselskapet EUnet International med hovedsete i Amsterdam fusjonerer med Qwest Communications International Inc. Det forteller markedssjef Steffen Hellum til digi.no.

- Umiddelbart vil ikke dette få store konsekvenser for EUnet. Det er klart vi er glade for at spekulasjonene rundt EUnet nå er over. Nå står vi sikrere i markedet og får tilført resursser og kapital, sier Hellum. Han forteller at samtalene rundt oppkjøpet har foregått noen måneder og at kun en håndfull personer har vært informert om dette i Norge.

- Reaksjonene fra de ansatte i dag tidlig er udelt positiv. Qwest er et selskap som passer EUnet bra. Det er et ungt, dynamisk selskap med entreprenørånd. Vi har ønsket en slik samarbeidspartner på internasjonal båndbredde, sier Hellum til digi.no.

- Vil profilen til EUnet endres som følge av oppkjøpet?

- Vi vil satse like hardt mot bedriftsmarkedet, så på kort sikt vil ikke dette bety noe. På lang sikt vil nok profilen rettes mer mot privatmarkedet. Men hovedkonkurrentene vil være de samme som tidligere; World Com på det internasjonale markedet og Telenor på det norske, sier Hellum. Han regner med at EUnet får beholde navnet sitt og ikke blir slukt av Qwest.

- Qwest er et stort selskap, så det er umulig å si om de kommer til å "sluke" oss. Men EUnet er det eneste europeiske oppkjøpet Qwest gjør i Europa, sier Hellum.

"Fusjonen er godkjent i styret i alle land og blir regnet som et oppkjøp av EUnet International", heter det i pressemeldingen. Der står det også at i forbindelse med overtagelsen vil USD 145 millioner i kontanter og ordinære Qwest-aksjer konverteres fra ordinære EUnet aksjer, prefererte aksjer og opsjoner. Dette vil skje i løpet av en 15 dagers periode, og før overtagelsen vil EUnet's aksjonærer motta om lag USD 149.5 millioner i nyutstedte Qwest-aksjer og USD 4.5 millioner i kontanter.

President i Qwest, Joseph P. Nacchio sier i pressemeldingen at oppkjøpet av EUnet er en naturlig utvidelse for Qwest.

- Med en stadig økende mengde lyd og bildeoverføring i sanntid mellom Europa og USA er EUnet en naturlig utvidelse for Qwest i vårt arbeide med å løse utfordringene med båndbredde og tjenestebehov globalt, uttaler Nacchio.

Qwest er basert i Denver og dette er den fjerde satsingen til selskapet. For få uker siden kjøpte selskapet LCI International Inc for 4,4 milliarder USD. Andre oppkjøp inkluderer de to amerikanske selskapene Colorado Supernet, et internett-aksess selskap i Denver, og Phoenix Network Systems.

EUnet ble etablert i 1982, opererer i dag i 42 land og har over 400 ansatte. Omsetningen var i 1997 på USD 55 millioner og selskapet har om lag 60.000 kunder i Europa.

Til toppen