KORTNYTT

Europa-verv til Eilert Hanoa

Mamut-sjef Eilert Hanoa valgt til styremedlem i den nylig etablerte European Software Association.

24. okt. 2005 - 14:27

En gruppe bestående av 26 europeiske programvareselskaper offentliggjorde stiftelsen av European Software Association på et arrangement i EU-parlamentet 20. oktober. Mamut spilte en aktiv rolle i etableringen av foreningen, og Mamut-sjef Eilert Hanoa er valgt til visestyreleder.

Foreningen har som mål å spille en betydelig og aktiv rolle i dialogen med EU-organer, presse og samfunnet for øvrig på temaer som vedrører programvareutvikling. Foreningen vil dessuten jobbe for tiltak og løsninger som kommer sluttbrukerne til gode, ved økt læringsutveksling og bedre bransjesamarbeid.

Den fremste oppgaven for European Software Association blir å sørge for at den europeiske programvareindustrien oppnår en konstruktiv dialog med beslutningstakere i EU og andre sentrale interesseorganisasjoner. I tillegg skal foreningen jobbe for å fremme felles politikk og dele læring, støtte forskning og utviklingsmiljøer med konkrete programmer og samarbeide med handelsorganisasjoner som representerer andre bransjer.

Blant medlemmene er SAP, Microsoft, Unit4Agresso, Business Objects og CEGID.

Jesùs Villasante, leder av EU-kommisjonens enhet for programvareteknologi («Software Technology»), støttet etableringen av foreningen i sin åpningstale på arrangementet 20. oktober. Gruppen av grunnleggere har ved flere anledninger møtt seniorrepresentanter fra EU-kommisjonen i arbeidet med utformingen av foreningen.

Foreningen venter at medlemstalle vil stige betraktelig i nærmeste framtid. Ledelsen består foreløpig av Jeremy Roche (formann, CEO for CODA Group, Eilert Hanoa (nestformann) fra Mamut, Chris Ouwinga (kasserer, toppsjef for Unit4Agresso), Maurizio Carli (Business Objects), Patrick Bertrand (CEGID), Philippe Forestier (Dassault Systèmes), Bert-Inge Hogsved (Hogia), Vladimir Kovar (Unicorn) og Martin Knestrick (Vidus).

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.