BEDRIFTSTEKNOLOGI

Europol taper kampen mot kyberkrim

På en global sikkerhetskonferanse i London, innrømmet Europol at man er i ferd med å tape kampen mot kyberkrim.

4. nov. 2002 - 15:20

Compsec 2002 var nittende gang denne årlige mønstringen av eksperter innen kyberkrim og IT-sikkerhet ble arrangert. Blant innlederne var Rolf Hegel, sjef for avdelingen for alvorlig kriminalitet i Europol. Ifølge Reuters, sa Hegel at når det gjelder kyberkrim, "har vi tapt slaget selv før vi har begynt kampen. Vi greier ikke å følge med."

Det er en fortvilet situasjon, særlig fordi det er stadig flere tegn på at organisert kriminalitet bruker ny teknologi til å utvide sitt nedslagsfelt. Utpressing basert på trusler om tjenestenektangrep er en ny form for forbrytelse som sprer seg, men som "ingen" ønsker å snakke om.

I oktober opprettet Europol et eget senter for høyteknologikriminalitet - High Tech Crime Center. Hensikten er å koordinere etterforskning av kyberkrim på tvers av landegrenser. Ifølge Hegel har senteret ennå ikke fått tilstrekkelig med bemanning eller utstyr.

21. oktober i år ble det rettet koordinerte angrep mot Internetts rotservere.

Les også

Angrepet er ikke oppklart, og hypotesen om at det kan være organiserte kriminelles verk er ikke avvist. Hegel sa at Europol ville hatt store problemer med å etterforske et tilsvarende angrep mot nøkkelsystemer i Europa.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.