EUs datatilsyn mener grensestyrken Frontex samler inn for mye data om migranter

EUs datatilsyn mener at grensestyrken Frontex samler inn opplysninger om migranter og flyktninger som senere kan bli brukt mot dem.

Grensestyrken Frontex samler inn opplysninger om migranter og flyktninger som senere kan bli brukt mot dem, mener EUs datatilsyn.
Grensestyrken Frontex samler inn opplysninger om migranter og flyktninger som senere kan bli brukt mot dem, mener EUs datatilsyn. Foto: Ognen Teofilovski/Reuters/NTB
1. juni 2023 - 14:07

Tilsynet frykter at opplysningene kan brukes til å identifisere sårbare personer som søker et fristed fra forfølgelse i hjemlandet, framgår det av en rapport.

Vaktstyrken Frontex sier i en kommentar at det blir gjort debrifingsintervjuer med migranter som tar seg inn i Europa uten lovlige papirer, men at dette foregår frivillig og anonymt. Frontex sier at målet med samtalene er å få oversikt over migrasjonsrutene og grenseoverskridende kriminalitet.

Datatilsynet mener imidlertid innsamlingen av personlige opplysninger går for langt i å identifisere personer og at praksisen kan være brudd på EUs regler om databeskyttelse.

Nina Elise Dietzel i Forbrukertilsynet.
Les også

Forbrukertilsynet vil endre loven for bruk av kunstig intelligens

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.