Evangelist fra FreeBSD skal jobbe for Apple

Jordan Hubbard viderefører sin sentrale rolle for gratissystemet FreeBSD når han går over til Apple. Der skal han arbeide med Darwin, den FreeBSD-baserte kjernen i Mac OS X.

Jordan Hubbard viderefører sin sentrale rolle for gratissystemet FreeBSD når han går over til Apple. Der skal han arbeide med Darwin, den FreeBSD-baserte kjernen i Mac OS X.

Nettstedet MacNN.com skriver at flere lesere har sendt dem en kopi av et brev som Jordan K. Hubbard har sendt til medlemmer av FreeBSD Project for å fortelle at han slutter hos Wind River Systems for å begynne i Apple.

Hubbard er kjent som "chief evangelist" for FreeBSD-prosjektet, og har arbeidet profesjonelt med ulike distribusjoner av BSD Unix i mer enn sju år.

Han skriver i brevet som MacNN.com gjengir, at han helt siden den første offentlige betautgaven av Mac OS X har vært tiltrukket av tanken å arbeide med dette systemet. Han er svært positivt innstilt til OS X fordi systemet kombinerer en kraftig Unix-kjerne og forener det med et brukbart desktopsystem, verktøy for grafisk brukergrensesnitt og en rekke gode applikasjoner, uten å ofre tilgang til de underliggende egenskapene til Unix. Han peker også på at den BSD-baserte Darwin, den kommende kjernen til OS X, binder Apple til åpen kildekodefellesskapet.

Hubbard forsikrer at Apple støtter helhjertet opp om hans forsatt arbeid for FreeBSD-prosjektet, og at noe av jobben hans hos Apple blir å gjøre selskapet til en enda sterkere spiller for åpen kildekode.

Til slutt peker Hubbard blant annet på at når Darwin slippes i Mac OS X, blir Apple verdens største Unix-distributør.

Hubbards overgang til Apple kommer samtidig med at flere medlemmer av den opprinnelige gruppa som utviklet Macintosh tidlig på 1980-tallet, brukte MacHack-konferansen til å lange ut mot både Mac OS X og Apples ledelse.

Der sa Jef Raskin som ledet Macintosh-prosjektet fram til 1982, at Apple ikke bare kan holde det gående med nye pene bokser. Operativsystemspesialisten Andy Hertzfeld fulgte opp med å peke på at Apple er i en blindgate i forhold til å trekke til seg nye utviklere, og at et bedre forhold til åpen kildekodefellesskapet er et vilkår for å snu tendensen.

Til toppen