KARRIERE

Evangelist fra FreeBSD skal jobbe for Apple

Jordan Hubbard viderefører sin sentrale rolle for gratissystemet FreeBSD når han går over til Apple. Der skal han arbeide med Darwin, den FreeBSD-baserte kjernen i Mac OS X.

26. juni 2001 - 15:14

Nettstedet MacNN.com skriver at flere lesere har sendt dem en kopi av et brev som Jordan K. Hubbard har sendt til medlemmer av FreeBSD Project for å fortelle at han slutter hos Wind River Systems for å begynne i Apple.

Hubbard er kjent som "chief evangelist" for FreeBSD-prosjektet, og har arbeidet profesjonelt med ulike distribusjoner av BSD Unix i mer enn sju år.

Jordan Hubbard.
Jordan Hubbard.

Han skriver i brevet som MacNN.com gjengir, at han helt siden den første offentlige betautgaven av Mac OS X har vært tiltrukket av tanken å arbeide med dette systemet. Han er svært positivt innstilt til OS X fordi systemet kombinerer en kraftig Unix-kjerne og forener det med et brukbart desktopsystem, verktøy for grafisk brukergrensesnitt og en rekke gode applikasjoner, uten å ofre tilgang til de underliggende egenskapene til Unix. Han peker også på at den BSD-baserte Darwin, den kommende kjernen til OS X, binder Apple til åpen kildekodefellesskapet.

Hubbard forsikrer at Apple støtter helhjertet opp om hans fortsatt arbeid for FreeBSD-prosjektet, og at noe av jobben hans hos Apple blir å gjøre selskapet til en enda sterkere spiller for åpen kildekode.

Til slutt peker Hubbard blant annet på at når Darwin slippes i Mac OS X, blir Apple verdens største Unix-distributør.

Hubbards overgang til Apple kommer samtidig med at flere medlemmer av den opprinnelige gruppa som utviklet Macintosh tidlig på 1980-tallet, brukte MacHack-konferansen til å lange ut mot både Mac OS X og Apples ledelse.

Der sa Jef Raskin som ledet Macintosh-prosjektet fram til 1982, at Apple ikke bare kan holde det gående med nye pene bokser. Operativsystemspesialisten Andy Hertzfeld fulgte opp med å peke på at Apple er i en blindgate i forhold til å trekke til seg nye utviklere, og at et bedre forhold til åpen kildekodefellesskapet er et vilkår for å snu tendensen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.