Evry-direktør går av etter uenighet

– Ble feil for meg å være med videre, sier Kirsti Kierulf.

Evry-direktør går av etter uenighet
Kirsti Kierulf er ferdig med Evry, der hun var direktør med ansvar for kommunevertikalen.

Kirsti Kierulf bekrefter på spørsmål fra digi.no at hun har sluttet i Evry. Hun forlot selskapet i julen 2015, altså for få uker siden.

Kierulf har et bankende hjerte for kommunesektoren. Da hun forlot KommIT for å bli direktør for Evrys kommunesatsing, en jobb hun tiltrådte 2. februar i fjor, så hun enorme muligheter.

Hvorfor slutter hun drøyt 10 måneder senere?

– Vi er helt uenige om strategien. Det går både på strategien rundt hvordan man forvalter produkter og tjenester videre, og litt på hvordan jeg ønsker å utøve min lederrolle, sier hun til digi.no.

Kierulf velger det diplomatiske, litt floskelpregete svaret «vi er enige om at det er fornuftig at jeg slutter» når vi spør hvem som til syvende og sist bestemte at hun måtte gå.

– Når man starter i store selskaper tror man at man kommer til noe, men må være der i noen måneder for å finne ut hva det er. Evry er i en kraftig endringsprosess, og for meg ble det feil å være med videre.

Altinn

Etter det digi.no erfarer går uenigheten ut på følgende: Hvorvidt Evrys produktportefølje mot kommunesektoren skal knyttes tett opp mot Altinn-plattformen, og på alle områder utenom helse.

Evry Norge har ingen kommentar til direktørens avgang eller til hva uenigheten går ut på.

Kommune-satsing ga mersmak

Nyheten om at Kierulf ble direktør for kommunevertikalen ble kjent samtidig med nyheten om at pengefondet Apax hadde lagt inn bud for å kjøpe opp Evry i desember 2014. Kierulf bekrefter at hun visste om oppkjøpet da hun takket ja til jobbtilbudet. Siden er Evry tatt av børs, de har byttet ut hele styret og fått ny konsernsjef i Björn Ivroth.

Oppholdet i Norges største IT-bedrift endte altså etter drøyt ti måneder. Hva rakk hun å utrette i denne perioden?

– Vi fikk til en enorm resultatforbedring i kommunemarkedet, som jeg overtok fra 1. februar. Jeg er kjempestolt over resultatene som gjengen jeg ledet fikk til. Det var morsomt å se potensialet som var å hente, sier Kierulf.

Helse-IT og rådgivning

Hun blir ikke arbeidsledig med dette.

– Jeg er blitt partner i A20, et firma som driver med strategisk rådgivning, sier Kierulf.

Dette er et firma hun også tidligere har jobbet for, en kort periode etter at hun forlot Accenture tilbake i 2012.

Foruten det å være partner i rådgivningselskapet A20 skal Kirsti Kierulf fremover også være arbeidende styreleder i Caretech. Det er et IT-selskap med fokus på helsesektoren, der hun har vært blant eierne siden 2008. Dette er et foretak som hun nå sier hun vil satse for fullt på.