Evry gir opp SAP i Sverige

 

Evry gir opp SAP i Sverige
Evrys inntekter i forretningssegmentet Evry Sweden falt i fjor med 2 prosent. Det lokale SAP-markedet ble ikke opplevd som attraktivt nok, virksomheten er nå solgt til konsulentselskapet Itelligence. Bilde: Espen Zachariassen

Evry trekker seg ut av det svenske SAP-markedet. En mindre avdeling med bakgrunn fra gamle Spring Consulting som EDB kjøpte i 2006, ble fredag solgt.

- Vi overtar 22 dyktige medarbeidere, som vil bidra til å styrke vår posisjon og sikre videre vekst, uttaler Norden-sjef Nicolaj Vang Jessen i konsulentselskapet Itelligence.

Itelligence har nå over 4.000 SAP-konsulenter på verdensbasis med kontorer i 24 land. I Norden teller de 300 SAP-konsulenter med en klar hovedtyngde i det danske markedet.

Les gjerne: Har aldri tjent mer på SAP

Ingen av partene ønsker å gå ut med kjøpesummen.

Gir opp i Sverige

Evry bekrefter til digi.no at overdragelsen av den lokale SAP-avdelingen betyr at de dropper hele det svenske SAP-markedet.

- Bakgrunnen er at Evry i det svenske markedet har valgt ut noen tjenesteområder de vil forsterke på konsulentsiden. Da har vi funnet en god løsning med dette selskapet. Vi ser at andre kan utvikle det bedre enn vi kan gjøre. Det ble for smått for oss, sier kommunikasjonsdirektør Geir Remman.

Han understreker at Evry har et større SAP-miljø i Norge, men at disse ikke vil dekke det svenske markedet.

Les også: Evry jakter bedre lønnsomhet, veksten er mager

REKORDTALL: Morten Arnesen og Itelligence har levert sin beste omsetning og resultat noensinne. Selskapet etablerte seg i Norge i 2007.
Morten Arnesen i Itelligence Norge

Økt styrke

Tilstedeværelse i det svenske markedet ønskes velkommen også av Itelligence i Norge.

- Vi har faktisk en del kunder med datterselskaper i Sverige, som har etterspurt lokal kompetanse. Så dette blir en styrke også for våre kundeforhold, sier Morten Arnesen, administrerende direktør i norske Itelligence, til digi.no.