Evry i havn med datasenter-avtalene

Flere leverandører skal gi bedre løsninger.

Evry i havn med datasenter-avtalene
De store kontraktene er i havn for Evry, noen måneder før selskapet før sommeren starter opp sine dataressurser i Digiplex’ nye store datasenter på Fet i Akershus. Bilde: Mad arkitekter

Cisco må tåle å få Huawei som medleverandør når Evry skal innrede sitt kommende store datasenter hos Digiplex på Fet.

Begge har signert en rammeavtale over fem år på levering til nettverk og datasenter.

Dermed er Evry i mål med alle større kontrakter til sitt hoveddatasenter som skal være i drift i løpet av andre kvartal.

Ingen lås

Fra før er kontraktene i boks for stack, lagring og automasjon. Bortsett fra Hitachi Data Systems på lagring, er hver funksjon fordelt på flere leverandører.

Den formelle betegnelsen er en to-leverandørstrategi.

– Strategien er å hente ut det beste på markedet og ikke låse oss til et fåtalls leverandører, sier konserndirektør Håvard Larsen for forretningsområdet Nordic Operations, hos Evry.

I tillegg til nettverk og datasenter har selskapet valgt denne strategien på områder som server (HP og Dell) og brannmurløsninger (Checkpoint og Fortinet).

Innovasjon

Målet er å kunne levere høy kvalitet på tjenestene og få tilgang til ny innovativ teknologi.

– Innen nettverk er vi for eksempel opptatt av nye tjenester som kan forenkle arkitekturen, og samtidig ser vi etter løsninger som øker ytelsen, sier Larsen.

Da skal det hjelpe å ha flere leverandører å spille på, selv om de ikke kommer til å bli spilt opp mot hverandre i interne konkurranser innenfor rammeavtalene.

Tung arv

I det store bildet handler dette om Evrys arbeid med å kvitte seg med et mylder av ulike systemer og løsninger fordelt på en rekke datasentre gjennom mange oppkjøp og fusjoner.

Prosessen kalles «Future proof», der Evrys teknologi og tjenester moderniseres med bruk av skytjenester, automasjon og sourcing - der flere oppgaver settes bort til eksterne.

Les kommentar: Spillet om Evry

Kutter kostnader

I bunnen ligger behovet for å bli mer konkurransedyktig, få opp kvaliteten og kutte egne kostnader.

Et bevisst forhold til innkjøp skal gi Nordic Operations kostnadskutt på 150 millioner kroner over tre år.

Verdien på de samlede kontraktene relatert til det nye datasenteret vil Evry foreløpig ikke ut med.

Så du denne? Tre kontrakter for 4 milliarder