Evry kjøper finske kort

Spisskompetanse innen teknologi og mobil betaling.

Evry kjøper finske kort
Nettsidene til Tag Systems Finland er preget av kjærlighet til finsk natur. Bilde: Tag Systems Finland

Evry kjøper 100 prosent av aksjene i Tag Systems Finland fra en gruppe private og industrielle investorer med virkning fra 25. november i år, heter det i en pressemelding.

Konsernsjef Terje Mjøs i Evry beskriver kjøpet som et «strategisk grep for å styrke Evrys posisjon i det raskt voksende kortmarkedet». Han anfører også at Evry skaffer seg en plattform for videre vekst innen andre bank- og finansløsninger i Finland og Baltikum.

Evry og Tag har hatt et markedssamarbeid i flere år.

Tag leverer smartkort tilpasset kunders ønsker om funksjonalitet og utforming. Kortene brukes til ID, aksess, betaling, kundelojalitet og så videre. Selskapet har kompetanse innen Java, PKI, biometri og annen relevant teknologi. Kortene kan leveres med ulike typer brikker og ulike former for datautveksling. Tag leverer videre systemer for å forvalte kortløsninger. I tillegg kommer tjenester innen design, tilrettelegging og kortsystemer allment.

Kjøpet av Tag innebærer en betydelig utvidelse av Evrys kortvirksomhet, som ifølge selskapet drives lønnsomt. Etter kjøpet regner Evry med å levere 20 millioner kort i året til over 70 kortutstedere i 12 land, fra tilretteleggingssentraler i Mo i Rana, Stockholm, Helsinki og Riga.

Tag har i dag 30 ansatte og en årlig omsetning på nærmere 70 millioner norske kroner. Når kjøpet er fullført vil Tag være en del av segmentet Evry Financial Services.

Les mer om: