IT-BRANSJEN

Evry og Tieto fusjonerer

Det norske IT-selskapet Evry og finske Tieto er blitt enige om å slå seg sammen. Det sammenslåtte selskapet vil få en samlet omsetning på 30 milliarder kroner.

Per Hove og Kimmo Alkio.
Per Hove og Kimmo Alkio. Trygve Indrelid/NTB
18. juni 2019 - 07:50

Selskapet, som vil få navnet TietoEvry, vil ha flere tusen kunder i privat og offentlig sektor i mer enn 90 land og rundt 24.000 ansatte. Det kombinerte selskapet får også mer enn 5.000 digitale konsulenter som jobber nær kundene i Norden.

Et sammenslått Tieto og Evry vil tilby avanserte fintechløsninger for en global bank- og finansindustri, opplyser selskapene i en pressemelding tirsdag morgen.

– Evry og Tieto deler sterke nordiske verdier som fremmer åpenhet, tillit og mangfold. Det nye selskapet vil være en sterk aktør som vil tiltrekke seg både kompetente medarbeidere, partnere og kunder, sier konsernsjef Per Hove i Evry.

Det nye selskapet får ifølge Hove en omfattende portefølje av helse- og velferdsløsninger og tjenester til offentlig sektor, som er tilpasset det nordiske markedet og de nasjonale reformprogrammene.

Mener de vil være godt posisjonert i markedet

Konsernsjef Kimmo Alkio i Tieto sier i pressemeldingen at det nye selskapet vil fortsette å investere i medarbeidere og i ny innovasjon som robotteknologi, skyløsninger og kunstig intelligens.

– Vi har et sterkt fundament basert på nordiske verdier med stor respekt for hver enkelt medarbeider og fokus på livslang læring, sier Alkio.

Han viser også til at de som fusjonert selskap vil være en konkurransedyktig partner for kundene.

– Det kombinerte selskapet vil være godt posisjonert til å ha en sentral rolle i den digitale transformasjonen i hele Norden til fordel for våre kunder, ansatte, aksjonærer og samfunnet. 

Fullført fusjon rundt årsskiftet

Etter at fusjonen er formelt godkjent vil aksjene i det sammenslåtte selskapet fortsatt være notert på den offisielle Nasdaq-listen i Helsinki og Stockholm. I tillegg vil selskapet søke om notering på Oslo Børs.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Store muligheter for norsk design i USA
Store muligheter for norsk design i USA
Fra v. Per Hove, konsernsjef i Evry og Kimmo Alkio, konsernsjef i Tieto. Tirsdag holdt de pressekonferanse i Oslo sentrum for å fortelle om fusjonsplanene.
Les også

Evry og Tieto mener de utfyller hverandre og at fusjonen ikke skader konkurransen

Transaksjonen skal godkjennes av aksjonærene i begge selskaper. Transaksjonen forventes å være fullført i fjerde kvartal 2019, eller senest i løpet av første kvartal 2020.

I Norge har Tieto hovedkontor på Skøyen i Oslo, mens Evrys hovedkontor er på Fornebu utenfor Oslo.

Digi.no følger TietoEvrys pressekonferanse tirsdag formiddag og oppdaterer saken. 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.