AVTALER & KONTRAKTER

Evry signerte med DNB

Blekket endelig satt på milliardkontrakten.

Konsernsjef Terje Mjøs og Evry har nå signert ny stormaskin-avtale med DNB, som ble et plaster på såret etter tapet av deler av DNB-leveransene til indiske HCL.
Konsernsjef Terje Mjøs og Evry har nå signert ny stormaskin-avtale med DNB, som ble et plaster på såret etter tapet av deler av DNB-leveransene til indiske HCL. Bilde: Marius Jørgenrud
21. mai 2014 - 08:40

Evry risikerte å miste deler av avtalen med storkunden DNB, men tirsdag signerte IT-konsernet en driftsavtale med storbanken verdt 2,7 milliarder.

Avtalen som ble signert tirsdag har virkning fra 1. april i år og løper helt til 2019. Det har siden i fjor høst vært kjent at DNB ville velge Evry som leverandør til bankens stormaskiner og drift av betalingsløsninger.

– Gjennom denne avtalen med DNB befester Evry sin ledende posisjon i det nordiske markedet for stormaskintjenester. Evry blir en av to hovedleverandører av driftstjenester til DNB, og banken forblir en av våre største kunder, skriver selskapet i en børsmelding tirsdag ettermiddag.

Det var i fjor høst at DNB besluttet å splitte sitt innkjøp av driftstjenester i to deler. En for stormaskin og en annen for IT-drift av blant annet Unix, Windows og nettverk.

Evry tapte anbudskonkurransen om sistnevnte oppdrag til indiske HCL etter en lengre prosess, som digi.no fulgte tett.

Bortfallet av en betydelig del av leveransen til DNB, en av deres største kunder, ble dramatisk for Evry, som straks så seg nødt til å starte en omstilling med bortfall av rundt 300 årsverk.

Evry er med 10.000 ansatte et av Nordens største IT-selskaper.

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.