AVTALER & KONTRAKTER

Evry vant driftsavtale

Overtar IT-oppgaver for offshore-selskap.

Solstad Offshore overlater deler av IT-driften til Evry (på land, ikke på skipene slik bildet kan gi inntrykk av), slik at de selv kan konsentrere seg om kjernevirksomheten, maritime tjenester til oljebransjen basert på spesialtonnasje.
Solstad Offshore overlater deler av IT-driften til Evry (på land, ikke på skipene slik bildet kan gi inntrykk av), slik at de selv kan konsentrere seg om kjernevirksomheten, maritime tjenester til oljebransjen basert på spesialtonnasje. Bilde: Solstad Offshore
8. jan. 2014 - 12:24

Solstad Offshore setter ut enkelte IT-driftsoppgaver til Evry, for å fokusere på sin kjernevirksomhet. Det fremgår av en pressemelding.

Avtalen gjelder for fem år og har en oppgitt verdi på 12,5 millioner kroner.

Det børsnoterte selskapet Solstad Offshore er et rederi og leverandør av maritime tjenester til oljebransjen, både på norsk sokkel og i verden for øvrig. Hovedsetet er på Karmøy, men de har virksomhet også i Storbritannia, Brasil, Filippinene, Singapore og Australia.

Blant det Evry skal levere er kontortjenester og nettverk for ansatte på tvers av disse avdelingskontorene.

I praksis dreier det seg om tjenesteutsetting («outsourcing») av sentral basis IT-drift. Evry opplyser at de i løpet av avtaleperioden også skal gjennomføre et migreringsprosjekt, uten at dette er nærmere angitt.

– Vi mener vi har valgt en fremtidsrettet, grønn og sikker IT-driftsløsning, sier Torbjørn Sandhåland, ICT Manager i Solstad Offshore i en kommentar.

OPPDATERT:

Vi presiserer at det som skal outsources er selve datasenteret på land, som tidligere har vært drevet av Solstads egen IT-avdeling, Unisea AS. Evry er ikke involvert i drift på selve skipene.

Solstads egen IT-avdeling vil beholde driftsoppgaver knyttet til fagsystemer og e-post, får digi.no oppgitt.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.