Explorer 4.0 raskere på Java

Java-ytelse kan bli en viktig faktor i den såkalte "nettleserkrigen" mellom Netscape Communicator og Microsoft Internet Explorer 4.0.

Java-ytelse kan bli en viktig faktor i den såkalte "nettleserkrigen" mellom Netscape Communicator og Microsoft Internet Explorer 4.0.

Spaltisten Jesse Berst i ZDnet skriver at han etter grundig utprøving må erkjenne at den foreliggende beta-utgaven av Microsofts nettleser Internet Explorer 4.0 kjører Java-snutter (små applikasjoner på websider) raskere enn erkerivalen Netscape Communicator. Inntrykket bekreftes fra utviklerhold.

En av de sentrale skikkelsene i det norske Java-utviklermiljøet, Tonny Espeset, sier til digi at han er mer opptatt av å prøve ut sine kreasjoner på eldre nettlesere, og at han ikke har villet gjøre noe med beta-utgaven av Explorer ennå. Men han bekrefter Bersts inntrykk av at Communicator og Explorer 3.0 har noenlunde likeverdig Java-ytelse, og at hvis Microsoft har skjerpet seg med Explorer 4.0, er det for så vidt naturlig at Microsoft-produktet ligger foran.

Microsoft hevder selv at Explorer kan kjøre Java opptil 30 ganger så raskt som Communicator.

- Jeg tror ikke det kan være representativt, sier Espeset, men en dobling ville ikke overraske meg.

Berst peker på at Microsoft kjenner Windows langt bedre enn Netscape, og at Microsoft har mange års erfaring i å optimalisere programmeringsspråk med tanke på ytelse.

Til toppen