Få Adobe-produkter med Vista-støtte

Adobe har publisert en oversikt (PDF) over i hvilken grad selskapets produkter støtter Windows Vista. Listen over de eksisterende produktene som støtter det nye operativsystemet, består i praksis av bare tre produkter: Flash Player 9, Photoshop Elements 5.0.2 og Adobe Premiere Elements 3.0.2. De to sistnevnte er gratis, nedlastbare oppdateringer til programvare som koster penger.

Bortsett fra en kommende gratisoppdatering til Acrobat 8 og Reader 8, har selskapet ingen planer om å gjøre de eksisterende produktene fullt kompatible med Windows Vista.

I de fleste tilfeller vil programvaren likevel kunne kjøres sammen med Windows Vista, men ofte støttes ikke Aero-grafikken, slik at denne vil bli deaktivert mens programmet kjøres. Det kan også oppstå andre, mindre problemer, skriver Adobe.

De produktene som kan føre til større problemer, er blant annet Acrobat 3D 7.0, Acrobat 7 og eldre, deler av Adobe Creative Suite 2, eldre utgaver (enn versjon 8) av Studio, Flash og Dreamweaver, samt FrameMaker. Flere av disse produktene vil ikke la seg installere.

Løsningen i disse tilfellene er å kjøpe en helt ny versjon, men i mange tilfeller er ikke disse tilgjengelige ennå. Dette gjelder blant annet Creative Suite og FrameMaker.

Til toppen