BEDRIFTSTEKNOLOGI

Få applikasjoner sertifisert for Windows 2000

IT-sjefer krever gjerne at virksomhetskritiske applikasjoner skal sertifiseres. For Microsoft er dette noe nytt, og utvalget av sertifiserte applikasjoner for Windows 2000 er foreløpig svært begrenset.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
4. jan. 2000 - 15:47

Det er bare en drøy måned før Microsoft Windows 2000 lanseres 17. februar. Antallet sertifiserte applikasjoner for operativsystemet er så lavt at enkelte IT-analytikere er en smule bekymret.

Ifølge PC Week er et minimalt antall applikasjoner sertifisert for Windows 2000 Professional og kun én for Server-utgaven. Selv om Microsoft hevder at antallet sertifiserte applikasjoner for Professional-utgaven vil stige til omkring 40 før operativsystemet gjøres tilgjengelig, er dette likevel langt færre enn det som finnes til andre operativsystemer.

Dan Kusnetzky, analytiker i IDC, sier til PC Week at 40 sertifiserte applikasjoner er "veldig, veldig, veldig lite antall", spesielt sammenlignet med Unix-leverandører som har sertifisert tusenvis av applikasjoner.

Årsaken til det lave antallet er ifølge Kusnetzky at sertifisering er noe nytt for Microsoft.

- På en måte bør Microsoft applauderes for at det nå starter med dette, for det er et krav for å bli akseptert som leverandør til "enterprise-markedet". Men på en annen side kan man spørre hvorfor det har tatt så lang tid.

Mangelen på sertifisering betyr ikke at applikasjonene ikke vil kjøre under Windows 2000. Derimot sikrer sertifisering blant annet problemfri oppgradering fra én versjon av applikasjonen til den neste. Mange IT-sjefer nekter ifølge PC Week å benytte usertifisert programvare til virksomhetskritiske oppgaver.

Blant de applikasjonene som ennå ikke er sertifisert, er Microsofts egen Office 2000. Sjansen for at Office 2000 ikke vil virke under Windows 2000 anses likevel som mikroskopisk. Men applikasjonssuiten vil trolig ikke bli sertifisert før det kommer en servicepakke i februar eller mars.

Heller ikke Lotus SmartSuite er sertifisert for Windows 2000. Ifølge PC Week kommer suiten heller ikke til å bli sertifisert fordi Lotus mener at sertifiseringsprosessen er for dyr.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.