FORBRUKERTEKNOLOGI

Facebook åpner for uttalelser om vold mot russiske soldater

Endringen åpner for å legge ut innlegg som tar til orde for død over Russlands president Vladimir Putin.

Facebook letter på reglene om hatske uttalelser og lar folk i enkelte land få oppfordre til vold på russiske styrker.
Facebook letter på reglene om hatske uttalelser og lar folk i enkelte land få oppfordre til vold på russiske styrker. Illustrasjonsfoto: Dado Ruvic/Reuters/NTB
11. mars 2022 - 07:40

Facebook har som følge av invasjonen i Ukraina midlertidig lettet på reglene om hatske uttalelser og lar folk få oppfordre til vold på russiske styrker.

– Som resultat av den russiske invasjonen i Ukraina har vi gitt midlertidig tillatelse til måter å uttrykke seg politisk på som normalt ville ha vært brudd på våre regler om voldelige uttalelser, slik som «død over russiske angripere», står det i en uttalelse fra Facebook-eier Meta.

Endringen åpner for å legge ut innlegg som tar til orde for død over Russlands president Vladimir Putin og Hviterusslands president Aleksandr Lukasjenko, ifølge interne e-poster som Meta har sendt til innholdsmoderatorer.

Ifølge Reuters gjelder endringen brukere av Facebook og Instagram i Armenia, Aserbajdsjan, Estland, Georgia, Latvia, Litauen, Polen, Romania, Russland, Slovakia, Ukraina og Ungarn.

Russland har omtalt uttalelsen som «aggressiv» og «kriminell» og reagerer med å starte etterforskning av selskapet. En særskilt etterforskningskomité, som etterforsker større forbrytelser, sier at de har opprettet sak på grunn av ulovlige oppfordringer til drap på russiske statsborgere fra ansatte i det amerikanske selskapet.

Påtalemyndigheten ber også om at selskapet stemples som ekstremistisk.

Det russiske strømnettet skal være blant målene for det ukrainske cyber-forsvaret.
Les også

Hackere angriper kritisk russisk infrastruktur

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.