Facebook kjøper Face.com

Sikrer seg teknologi for ansiktsgjenkjenning.

Facebook kjøper Face.com
Facebook sikrer seg israelsk teknologi for gjenkjenning av ansikter etter oppkjøpet av Face.com. Bilde: Face.com

Facebook har kjøpt Face.com. Det ble offisielt bekreftet mandag etter flere uker med spekulasjoner.

Det israelske selskapet er kjent for teknologi innen ansiktgjenkjenning, som siden 2009 har vært tilgjengelig i applikasjoner til Facebook.

Hittil har løsningene deres gjort det mulig å gjenkjenne og tagge mennesker i fotografier mer eller mindre automatisk.

Nå vil funksjonaliteten utvilsomt bli mer direkte implementert i Facebook, ikke minst på mobiltelefonen.

Dette poenget går det også å lese ut av gledesutbruddet Face.com-sjef Gil Hirsch kommer med i kunngjøringen om at selskapet hans er kjøpt opp.

- Vi elsker å utvikle produkter, og i likhet med våre venner i Facebook, mener vi at mobil er en kritisk del av menneskers liv når de både skaper og forbruker innhold, og deler innholdet i sosial sammenheng, skriver Gil Hirsch.

Oppkjøpet er det siste i en serie myntet på å styrke posisjonen nettopp på mobile plattformer, et område Facebook har erkjent er svært viktig for dem. Det er et vekstområde der de hittil ikke har lykkes omsette sin enorme brukermasse i klingende mynt.

Partene har ikke gått ut med kjøpesummen, men ulike kilder hevder de har betalt et sted mellom 55 og 100 millioner dollar. Avtalen er muligens strukturert i en kombinasjon av kontakter og aksjer.

Hvorvidt nettstedet Face.com nå vil stenge, det tilbyr i dag et offentlig tilgjengelig API (programmeringsgrensesnitt), er ikke kjent.

I kunngjøringen til Hirsch fremgår det imidlertid at de fortsatt skal tilby støtte til utviklermiljøet.

    Les også: