BEDRIFTSTEKNOLOGI

Facebook lover mer synlig personvern

Ruller ut ny versjon med mange forbedringer.

Kontrollen over hvem som skal se hva på Facebook-profilen har blitt gjort mer tilgjengelig.
Kontrollen over hvem som skal se hva på Facebook-profilen har blitt gjort mer tilgjengelig. Bilde: Facebook
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
24. aug. 2011 - 10:24

Facebook kunngjorde i går flere nyheter som vil gjøres tilgjengelige på den sosiale nettverkstjenesten i dagene som kommer.

Den nye funksjonaliteten dreier seg først og fremst om å gi brukerne mer kontroll over egen profilinformasjonen og annet innhold. Facebook har fått mye kritikk for dagens løsning, som både er godt skjult og lite oversiktlig.

Med utrullingen blir kontrollrutinene for personvern flyttet mye nærmere informasjonen brukeren deler på profilsiden. Brukeren kan for hvert felt eller feltgruppe, for eksempel for telefonummer, hjemsted eller e-postadresse, velge om denne informasjonen skal være tilgjengelig for alle, for vennene eller for spesielle grupper, for eksempel den nærmeste familien.

Kontrollen over hvem som skal se hva på Facebook-profilen har blitt gjort mer tilgjengelig. <i>Bilde: Facebook</i>
Kontrollen over hvem som skal se hva på Facebook-profilen har blitt gjort mer tilgjengelig. Bilde: Facebook

En annen viktig nyhet er knyttet til taggingen av personer i bilder og statusoppdateringer. Fram til nå har bilder eller oppdateringer hvor en bruker er tagget, automatisk dukket opp i profilen til brukeren. Nå kan man gjøre en endring i personverninnstillingene, slik at bildet eller oppdateringen først dukker opp i profilen etter at brukeren eventuelt godkjenner taggingen. Flere detaljer om dette finnes her.

En tilsvarende ordning innføres også for tagging som andre kan gjøre av dine bilder og oppdateringer. Forøvrig vil det heretter også være mulig å tagge personer som man ikke er venner med, men dette vil ikke bli synlig før den enkelte har godkjent det.

Facebook gjør det også enklere for brukerne å velge hvem som skal se hver enkelt statusoppdatering eller vegginnlegg. Det vil også være mulig å endre tilgangen til hvert enkelt post i ettertid, dersom man endrer mening. Flere detaljer om dette er oppgitt her.

Til nå har Facebook-brukerne fra mobiltelefonen kunnet sjekke inn på «Steder» hvor de befinner seg akkurat der og da. I praksis er «Steder» nå tatt vekk og brukeren kan knytte en posisjon til både bilder, statusoppdateringer og annet. Posisjonen kan være akkurat det stedet brukeren befinner seg, men like gjerne et sted brukeren har vært eller ønsker å dra.

Nå blir det mulig å tagge blant annet statusoppdateringer med en valgfri posisjon. <i>Bilde: Facebook</i>
Nå blir det mulig å tagge blant annet statusoppdateringer med en valgfri posisjon. Bilde: Facebook

Facebook skal også ha utvidet funksjonen brukerne kan bruke for å fjerne bildetagger av seg selv.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Store muligheter for norsk design i USA
Store muligheter for norsk design i USA

Reaksjonene på nyhetene har stort sett hvert positive, selv om enkelte påpeker at mye av det nye ser ut til å være kopiert direkte fra Google+. Andre savner fortsatt en «Liker ikke»-knapp.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.