ANALYSER

Facebook med en billion sidevisninger i juni

Ingen er i nærheten av å ha like mye trafikk, ifølge tall fra Google.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
26. aug. 2011 - 13:09

Facebook har passert en billion (tusen milliarder) sidevisninger i måneden. Det forteller Google i selskapets DoubleClick AdPlanner-oversikt for juni. Dette skal være første gang at et nettsted har oppnådd så høye trafikktall på en måned.

Google mener at Facebook har 870 millioner unike brukere i måneden, noe som også gir en førsteplass. Disse har da i gjennomsnitt generert omtrent 1150 sidevisninger hver i juni.

På andreplass i Googles oversikt, målt i antallet sidevisninger, kommer den kinesiske søketjenesten Baidu.com, med 120 milliarder sidevisninger. Ifølge Google hadde baidu.com 310 millioner unike brukere i juni.

I oversikten mangler derimot mange av Googles egne nettsteder, inkludert selve søketjenesten. Den ville nødvendigvis ha kommet høyt opp i denne oversikten.

Med i listen er likevel YouTube.com, som hadde besøk av 790 millioner unike brukere i juni. Det holder til en andreplass. Rangert etter sidevisninger, 100 milliarder i YouTubes tilfelle, gir en svært klar tredjeplass.

Yahoo.com er fortsatt blant verdens mest besøkte nettsteder. 590 millioner unike besøkende og 78 milliarder sidevisninger gir henholdsvis en tredje- og en fjerdeplass.

Rapporten til Google omfatter i alt de tusen mest besøkte nettstedene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.