IT-BRANSJEN

Facebook raser på børsen etter kvartalsrapport

Facebook får stadig flere aktive brukere, og inntektene var bedre enn ventet, men likevel sank aksjekursen kraftig etter at kvartalsrapporten ble lagt fram.

Facebook raser på børsen etter kvartalsrapport.
Facebook raser på børsen etter kvartalsrapport. Foto: Erin Scott/Reuters
30. jan. 2020 - 07:33

Hver måned er om lag 2,5 milliarder mennesker inne på det sosiale mediet, som har lagt et sterkt år bak seg. I 2019 økte aksjekursen med 51 prosent tross ny konkurranse fra aktører som Tiktok, og antall brukere økte med 8 prosent.

Hvis Instagram og WhatsApp også regnes med, er antall brukere per måned oppe i 2,9 milliarder.

Men mens økningen i antall brukere er på linje med analytikernes prognoser, er mange investorer bekymret når det gjelder selskapets driftsmargin og kostnader.

Selskapet er under press i flere land, der det er reist krav om at Facebook tar mer ansvar for bruken av nettstedet. Det har ført til at selskapet har brukt store ressurser på å forbedre innholdet og sikkerheten på plattformene sine.

Etter at resultatet for fjorårets tre siste måneder ble kjent onsdag, falt aksjekursen med over 6 prosent, selv om mange av tallene som ble lagt fram, var bedre enn ventet.

Overskuddet lå på 7,35 milliarder dollar, 7 prosent mer enn et år tidligere, mens inntektene steg med 25 prosent til 21,1 milliarder dollar, ifølge selskapet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.