KARRIERE

Facebook slutter med hjemmekontor etter nedetid

Facebook-ansatte har fått jobbe hjemmefra i pandemien. Etter de lange timene med nedetid denne uka, får de ikke lenger den muligheten.

Facebooks ansatte får ikke lenger jobbe hjemmefra.
Facebooks ansatte får ikke lenger jobbe hjemmefra. Foto: Jeff Chiu/ AP/ NTB
8. okt. 2021 - 07:25

Selskapet opplyser at de ansatte må tilbake på kontoret. Det står i kontrast til en tidligere beslutning om å la ansatte jobbe hjemmefra når de ønsker, også etter pandemien.

Beslutningen kommer kun noen dager etter at Facebook mandag ble rammet av store problemer. Facebook mener problemene ville hatt mindre innvirkning om flere ansatte var til stede på kontorene.

Det var ikke bare Facebooks plattformer, som Messenger, Instagram og WhatsApp som var nede.

Også selskapets nøkkelkort sluttet å fungere, og de ansatte fikk dermed ikke tilgang til verken kontorene eller lokalene der serverne er. Det hele varte i rundt seks timer. Selskapet mener årsaken var et mislykket forsøk på å konfigurere rutere.

Framover må ansatte som ønsker å jobbe hjemmefra, sende inn offisiell forespørsel. Deretter vurderes spørsmålet fra sak til sak.

Samme praksis gjelder ifølge DPA hos Google, mens både Amazon og Apple vil hente tilbake flere ansatte til kontorene innen neste år.

Telia-ansatte holder streikevakt utenfor Telias lokaler på Økern torsdag morgen.
Les også

Over 300 i streik: – Det er store lønnsforskjeller i IKT-bransjen

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.