JUSS OG SAMFUNN

Facebook-tvillingene gir seg likevel ikke

Saksøker Mark Zuckerberg for svindel, med lynmeldinger som bevis.

27. juni 2011 - 13:06

I forrige uke ble det kjent at tvillingene Cameron og Tyler Winklevoss har gitt opp kampen for å få kjent ugyldig forliket de inngikk med Facebook-gründer Mark Zuckerberg i 2008. Forliket sikret dem 20 millioner dollar kontant og 1,25 millioner Facebook-aksjer. Tvillingene mener de ble lurt til å tro at aksjene var verdt 36 dollar per stykk, mens den faktiske verdien var 8,88 dollar. De krevde følgelig ytterligere 3,75 millioner aksjer, men tapte i alle rettsinstanser og fant til slutt ut at de ikke ville føre denne kampen videre.

I stedet har de nå utarbeidet et nytt søksmål mot Mark Zuckerberg. Påstanden er at Zuckerberg og selskapet Facebook holdt tilbake bevismateriale, i form av lynmeldinger fra 2004 – Facebook ble lansert i februar det året – der Zuckerberg sier han har en plan for å stjele Facebook-ideen fra Winklevossene.

Lynmeldingene det dreier seg om, er kjent etter å ha blitt sitert i henholdsvis The New Yorker og Business Insider.

Hovedbeviset for at Zuckerberg bevisst svindlet Winklevossene ved å late som han arbeidet med å utvikle deres sosiale nett The Harvard Connection mens han i virkeligheten arbeidet med det som skulle bli Facebook – og gjorde seg utilgjengelig for Winklevossene – ser ut til å være denne meldingen:

Someone is already trying to make a dating site. But they made a mistake haha. They asked me to make it for them. So I’m like delaying it so it won’t be ready until after the facebook thing comes out.

At Zuckerberg prioriterte sitt eget prosjekt framfor Winklevossene sto sentralt under forliksforhandlingene i 2008, og i Winklevossenes mislykkede forsøk på å få forliket underkjent. Domstoler og ankeinstanser avviste det, og kan igjen bli lett for Zuckerberg å peke på andre meldinger der han argumenterte mot The Harvard Connection fordi den dreide seg om stevnemøter, mens Facebook skulle dreie seg om kontaktnettverk generelt.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.