JUSS OG SAMFUNN

Facebook-tvillingene gir seg

Cameron og Tyler Winklevoss vil ikke kjempe videre for å trekke seg fra 2008-forliket.

23. juni 2011 - 08:51

Tvillingene Cameron og Tyler Winklevoss inngikk i 2008 et forlik med Facebook-gründer Mark Zuckerberg. Winklevossene hevdet at Facebook var deres idé, og at Zuckerberg hadde stjålet den. Gjennom forliket fikk de utbetalt 20 millioner dollar kontant, samt Facebook-aksjer for 45 millioner dollar.

Tvillingene godtok at Facebook-aksjen på det tidspunkt var verdt 36 dollar, siden det var verdien Microsoft la til grunn da de kjøpte Facebook-aksjer i oktober 2007.

Siden oppdaget de at en intern evaluering i Facebook anslo aksjens reelle verdi til 8,88 dollar. Microsoft hadde fått preferanseaksjer, mens aksjene i forliket var vanlige aksjer.

Winklevossene følte seg følgelig snytt for 3,75 millioner aksjer, og gikk rettens vei for å få forliket underkjent. Disse forsøkene førte bare til sviende tap.

– På ett punkt må søksmålene ta slutt. Vi står nå ved dette punktet, skrev dommeren.

Likevel bestemte tvillingene seg for å ta saken videre til USAs høyesterett.

I går ombestemte brødrene seg. Etter «nøye overveielse» har de kommet fram til at de ikke vil gå videre med saken likevel, går det fram av dokumenter levert til en ankedomstol i San Francisco.

Dokumentene oppgir ingen grunn til helomvendingen. Amerikansk presse har ikke fått Winklevossene til å kommentere saken.

En talsperson for Facebook sier at de er glad for at motparten nå erkjenner at saken er død.

Winklevossenes portefølje på 1,25 millioner Facebook-aksjer er antakelig verdt minst 150 millioner dollar i dag.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.