Falsk Tor-app spredt via App Store

Apple brukte tre måneder på å slette den.

Falsk Tor-app spredt via App Store
Den falske Tor-nettleseren til iOS gjør at inntrykket om at skadevare aldri finner veien helt til Apples App Store, nok må revurderes. Verre er det at Apple har brukt flere måneder på å reagere når selskapet først har sluppet et klart tilfelle skadevare gjennom kontrollen. Bilde: Apple

Medlemmer av Tor-prosjektet har helt siden romjulen i fjor forsøkt å få Apple til å fjerne en falsk Tor-nettleser til iOS fra App Store. Ifølge medlemmet som først varslet om tilfellet, var appen full av «adware and spyware».

Appen er nå fjernet, men først etter at Ars Technica skrev om det.

Ifølge denne tråden skal medlemmene ha gjort flere forsøk på å få Apple til å fjerne appen. Like før Ars Technica skrev saken, skal et medlem ha sendt e-post til de kjente sikkerhetsspesialistene Jon Callas og Window Snyder. Snyder har siden 2010 vært ansatt i Apple.

Om det var disse henvendelsene eller pressedekningen som har fått Apple til å gjøre noe, er uklart. Men skadevaren har altså ettertid blitt fjernet fra App Store.

The Register skriver at den falske Tor-appen ble publisert sammen med navnet på en utvikler som også skal ha laget legitime mobilapplikasjoner. Avisen skriver at det er uklart om det faktisk er denne personen som utviklet nettleseren, eller om det er noen andre som har utgitt seg for å være denne utvikleren. I så fall er det uklart hvordan det kan ha skjedd.

    Les også:

Les mer om: