Falt 60 milliarder kroner etter Apple-rykter

Dårlig dag for Samsung.

Falt 60 milliarder kroner etter Apple-rykter
Ubekreftede meldinger om mulige Apple ordre av DRAM-brikker førte til aksjekollaps for Samsung og Hynix onsdag. Bildet viser køen fremfor en Apple-butikk i Munchen før den nye iPaden ble lansert i vår. Bilde: /Michaela Rehle/Reuters/NTB Scanpix

Aksjene til sørkoreanske Samsung falt 6 prosent på børsen i Seoul onsdag på grunn av en artikkel i den omdiskuterte taiwanske bransjeavisen Digitimes.

Nettstedet, som ikke er kjent for den beste etterretteligheten, brakte opplysninger om at Apple skal ha plassert en større DRAM-ordre hos japanske Elpida. Dette selskapet sliter meget tungt i markedet, og var tidligere i år på vei mot skifteretten.Ordren skulle være tilstrekkelig for å sikre 50 prosent av den totale produksjonen ved anlegget. Dessuten ble det presentert at Apple skulle kjøpe DRAM-chipper til sine nye iPhone og iPad-modeller fra nettopp japanske Elpida.

Ingen navngitte kilder ble angitt i artikkelen, og nettsiden fikk heller ikke kommentarer til saken fra de berørte selskapene.

Men nyheten ble snappet opp og sørget for at investorer i både Hynix og Samsung ble meget bekymret. Samsung er en betydelig leverandør til Apple, selv om de også er bitre konkurrenter. Hynix og Samung er de største produsentene i DRAM-markedet. Selv om Digitimes sin troverdighet ikke er all verden i markedet førte den ubekreftede nyheten til et dramatisk fall i aksjekursen til Samsung og Hynix.

På børsen i Seoul falt verdien av Samsung med over seks prosent, noe som barberte vekk ca. 10 milliarder dollar, over 60 milliarder kroner, fra selskapets markedsverdi. Kursen til Hynix falt med nærmere 9 prosent.

Opplysningene om Apples påståtte storordre kan ikke forklare hele nedgangen ettersom børsene verden over falt tilbake. Samsung har også opplevd en kraftig opptur i aksjemarkedene den siste tiden, det siste året har kursen steget nærmere 40 prosent, og gjort det lettere for investorene å bruke spekulasjoner om en dårlig nyhet til en god anledning for å ta gevinst.

    Les også: