Får ansvar for nesten alt i Google

Sundar Pichai forfremmes ytterligere.

Får ansvar for nesten alt i Google
Nå skal Sundar Pichai favne over enda mer i Google. Her er han avbildet under en presentasjon av Chrome-nyheter under Google I/O-konferansen i 2013. Bilde: (c) Christoph Dernbach/dpa/Corbis/All Over Press

Sundar Pichai, som de siste årene har hatt ansvar for Googles Android-, Chrome- og Apps-virksomhet, har ifølge Recode fått ansvar for enda flere produkter. Informasjonen skal stamme fra et internt notat som ble sendt til de ansatte i Google.

Dette innebærer at Pichai nå også har blitt sjef for områdene forskning, søk, kart, Google+, handel- og annonseprodukter, samt infrastruktur. Lederne som til nå har hatt ansvar for disse seks områdene, vil nå rapportere til Pichai i stedet for Larry Page.

Ifølge notatet er ikke hensikten med opprykket at Pichai skal erstatte de seks lederne, men å i stedet å avlaste Page. Google toppsjef skal lenge ha uttrykt en bekymring over at Google vil bli mindre innovativ over tid. Ved å overlate mye av produktansvaret til Pichai, kan Page konsentrere seg mer om utvikling av nye produkter og videreutvikling av de eksisterende. Dessuten skal han fortsatt ha direkte kontroll over den generelle driften og forretningsvirksomhet i selskapet, inkludert annonsesalg, datterselskaper som Next og Calico, og den eksperimentelle virksomheten Google X. YouTube skal ikke være inkludert i denne sentraliseringen.

Pichai kom til Google i 2004 og har klatret raskt i selskapet. Første gang han ble omtalt av digi.no var i 2008. Da hadde han stillingen Vice President of Product Management og jobbet først og fremst med Chrome. Pichai har også jobbet med produkter som Google Drive, Chrome OS, Gmail og Maps.

I mars i fjor ble det klart at Pichai ble sjef for Googles Android-virksomhet. Sammen med primært Chrome har dette vært ansvarsområdet hans fram til nå.

Pichai ble født i Chennai, India, i 1972. Han fikk en ingeniørutdannelse ved Indian Institute of Technology Kharagpur før han dro til USA og fortsatte studiene ved University of Pennsylvania og Stanford University. Før han kom til Google, var han ansatt i både Applied Materials og McKinsey & Company.

De seks lederne som nå skal rapportere til Pichai er Alan Eustace, som har ansvar for forskning og som selv har fått oppmerksomhet i forrige uke på grunn av hans fallskjermhopp fra stratosfæren, Amit Singhal som har ansvar for søk, Dave Besbris som har ansvar for sosiale tjenester, Jen Fitzpatrick som har ansvar for kart, Sridhar Ramaswamy som har ansvar for annonser, samt Urs Hölzle som har ansvaret for den tekniske infrastrukturen i Google, inkludert nettskyproduktene. Alle har ifølge Recode vært i Google i minst seks år.

    Les også:

Les mer om: