Får hard konkurranse i Myanmar

Telenor blant elleve operatører som har søkt om nye mobillisenser.

Får hard konkurranse i Myanmar
Jon Fredrik Baksaas, chief executive officer of Telenor ASA, attends the World Economic Forum on East Asia in Naypyidaw, Myanmar, on Thursday, June 6, 2013. Unilever and Coca Cola Co. are among attendees at the three-day World Economic Forum on East Asia hosted by Myanmar this week. Photographer: Dario Pignatelli/Bloomberg via Getty Images Bilde: Dario Pignatelli/Bloomberg via Getty Images / All Over Press

Yangon (NTB): I slutten av denne måneden avgjør Myanmar hvem som skal få i oppgave å bygge ut mobilnettverket i landet. Telenor er med i kampen.

Telenor er ett av i alt elleve selskaper som har søkt på de nye mobiltelefonilisensene i Myanmar, opplyser pressetalsmann Tor Odland.

Blant de øvrige søkerne er store selskaper som franske Orange, japanske KDDI og investeringsgruppen Quantum Strategic Partners, hvor George Soros er den viktigste eieren. Telenor har allerede etablert seg som ett av de største vestlige mobiltelefoniselskapene i Asia, men Odland vedgår at konkurransen er hard.

– Vi er nøkterne optimister, sier han til NTB.

I dag har mindre enn 10 prosent av de 60 millioner innbyggerne i Myanmar mobilabonnement. Selskapene som vinner de nye lisensene, vil trolig måtte investere flere titalls milliarder kroner i utbygging av ny infrastruktur.

Ifølge Odland er det mange antenner og basestasjoner som skal settes opp.

– Det finnes ikke mobilnettverk i særlig grad utenfor de store byene i dag, så det er en innsats som skal til, sier han.

Men mobilutbyggingen bli svært viktig for Myanmar, tilføyer pressetalsmannen.

– Landet vil få stor nytte av mobiltelefonen, ikke bare i den økonomiske utviklingen, men også i den generelle samfunnsutbyggingen og med tanke på for eksempel ytringsfrihet, sier han.

Fristen for å søke på mobiltelefonilisensene gikk ut 3. juni. To nasjonale lisenser skal tildeles, og vinnerne skal etter planen kåres 27. juni. (©NTB)