BEDRIFTSTEKNOLOGI

Farvel, Lotus

IBM skroter merkevaren.

En vissen Lotus-blomst. Bildet er tatt ved keiserresidensen utenfor Beijing en sen oktoberdag.
En vissen Lotus-blomst. Bildet er tatt ved keiserresidensen utenfor Beijing en sen oktoberdag. Bilde: Eirik Rossen
17. okt. 2012 - 13:47

Navnet Lotus er allerede fjernet fra store deler av IBMs portefølje av programvare, deriblant Sametime, Connections og LotusLive.

Store Blå er nå i ferd med å kvitte seg med siste rest av det kjente varemerket, som har bakgrunn i oppkjøpet av Lotus Development Corporation i 1995.

Lotus Notes får snart en større oppgradering, og da forsvinner det gamle navnet. Gruppevaren som foreligger i en beta-versjon 8.5.4 «Social Edition» vil ved endelig utgivelse på nyåret bli omdøpt til IBM Notes 9.0.

IBM har ikke offisielt bekreftet dette, men både navnebyttet og noen av nyhetene i produktet har lekket ut og omtales blant annet av ComputerSweden, Notes-utvikler Volker Weber og nettstedet Bleedyellow.

Sistnevnte fjernet oppslaget fordi det inneholdt taushetsbelagte opplysninger, men referansene er fortsatt synlig her (litt ned på siden).

IBM er i ferd med å fjerne Lotus-navnet fra kjente produkter som gruppevaren Notes.
IBM er i ferd med å fjerne Lotus-navnet fra kjente produkter som gruppevaren Notes.

Det er nok heller ikke tilfeldig at IBMs store konferanse Lotusphere, som digi.no har dekket jevnlig gjennom mange år, bytter navn til Connect når arrangementet går av stabelen i slutten av januar neste år.

Nye IBM Notes ventes å bli langt mer «sosial» enn tidligere, i tråd med tidens ånd og utviklingen i resten av programvarebransjen.

En av de største nyhetene skal være muligheten til å kjøre Notes-applikasjoner direkte i nettleseren, uten å ha installert gruppevaren i forkant. ComputerSweden skriver at det er gjort en rekke forbedringer mot mobile enheter, blant annet med oppgradert versjon av Traveler samt støtte for både Windows Phone 7.5 og 8.

Ingen direkte overraskelse i en tid da stadig flere IT-avdelinger har gitt opp å kontrollere hva slags utstyr ansatte får bruke, jamfør BYOD-trenden («bring your own device»).

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.